Navigacioni menij

субота, 17. април 2021.

Ruka pravde neće mimoići ni aleksandrovačke kriminalce

MUP SPREMA HAPŠENJE VUKOSAVA SUDIMCA I NJEGOVIH POMAGAČA?

Aleksandrovac – Izvor „Rasine press“ blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrdio nam je, da MUP Srbije u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom priprema sveobuhvatnu akciju hapšenja Vukosava Vuće Sudimaca i njegovih pomagača, koji su odgovorni za višegodišnju pljačku budžeta opštine Aleksandrovac, koja se procenjuje na preko 300.000.000 dinara.

Izvor "rasine press" ističe, da MUP i Tužilaštvo trenutno rade na prikupljanju dokaza, nakon čega će vrlo brzo, uslediti zajednička akcija.

Sudimcu će se suditi, zbog toga što je u svojstvu javnog funkcionera opštine Aleksandrovac (sekretara SO) od 2005 – 2013 godine u sprezi sa bivšim opštinskim čelnicima, postupao suprotno Odlukama lokalnog parlamenta, kao i Zakonima države Srbije, zbog čega je u izvršnom sudskom postupku naplatio od opštine Aleksandrovac 15.000.000 dinara, za 11-godišnju apanažu likvidacoionog Upravnika JP „Informativni centar“ u likvidaciji, iako je ostavku podneo još 2008. godine.

Kako dalje izvor "Rasine press" navodi, Sudimacu na dušu ide i  to, što je sa Dejanom Pejićem bivšim direktorom aleksandrovačkog Doma Kulture, 2007. godine prodao po bagatelnoj ceni imovinu te bivše medijske kuće, vrednu više od 5.000.000 dinara, te što je sa Pejićem sačinio ništavni Sporazum o prebijanju dugova, iako u momentu likvidacije „Informtivni centar“ nije dugovao Domu kulture ni jedan dinar.

Sudimac će odgovarati i za to, što je u sprezi sa bivšim čelnicima opštine Aleksandrovac, ali i pojedincima iz opštinske Uprave, od 2008 – 2012 godine, u svojstvu sekretara SO bio umešan  i u likvidaciju Sportske organizacije Aleksandrovac.

Ova organizacija nije do danas ugašena, a drugove prema bivšim radnicima i drugim poveriocima platiće građani Župe, odnosno opština Aleksandrovac. MUP je, kako navodi naš izvor, pribavio i dokaze o tome, da je Milutin Jovković, bivši likvidacioni Upravnik Turističke organizacije naplatio, u do sada okončanim sudskim postupcima 718.522,80 dinara za apanažu, te da ova cifra nije konačna.

Sudimac i njegovi pomagači biće, kako tvrdi naš izvor iz MUP, okrivljeni što su kao javni funkcioneri opštine Aleksandrovac učestvovali u krčmljenju opštinskog budžeta, pribavljajući za sebe protivpravnu imovinsku korist, dok su na drugoj strani, svojim činjenjem ili nečinjenjem prouzrokovali štetu po budžet opštine Aleksandrovac veću od 100.000.000 dinara“ – zaključuje izvor „Rasina press“ blizak MUP Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар