Navigacioni menij

четвртак, 8. април 2021.

Afera "Vuća" proizvodi druge afere

OPŠTINA PLATILA JOVKOVIĆU I ĐORIĆU APANAŽU, ALI NE I ZAOSTALE PLATE I DOPRINOSE RADNICIMA SPORTSKE I TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Aleksandrovac - Posle pisanja o kriminalnoj likvidaciji JP „informativni centar“, koju je 2007. godine pokušao da obavi Vukosav Sudimac, Redakciji „Rasine press“ javila se grupa radnika bivše Turističke i Sportske organizacije Aleksandrovac u likividaciji, sa molbom da javnost  Župe uzpoznamo sa postupcima Milutina Jovkovića i Ljubiše Đorića, bivših likvidacionih upravnika tih organizacija.

-Jovković je bio likvidacioni upravnik TO od 2009 do 2018. godine. Za to vreme nije nam isplatio zaostale plate, kao ni doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, ali je zato u dva navrata od opštine Aleksandrovac naplatio preko 600.000 dinara za apanažu. Osim toga, Jovković je Nebojši Bondžiću, novom likvidacionom upravniku TO u likvidaciji, predao samo nekoliko papira u kojima, nisu prikazana naša potraživanja za plate i doprinose. Ono što nas posebno bine je izjava Jovkovića, da se 90 odsto dokumentacije TO nalazi negde tamo i da nije spaljena" – tvrde bivši radnici.

Sličnu tvrdnju imaju i njihove kolege iz Sportske organizacije Aleksandrovac u likvidaciji, koji ističu da im bivši likvidacioni Upravnik Ljubiša Đorić „nije isplatio zaostale plate i doprinose.

-Uništio je kompletnu dokumentaciju  o poslovanju Sportske organizacije Aleksandrovac, ali mu to nije smetalo da po odluci opštinskog Veća od opštine naplati 42.000 dinara za apanažu“ – tvrde bivši radnici ove Sportske organizacije.

Na zahtev „Rasine press“ da građanima Župe objasni svoju ulogu likvidaciji TO Aleksandrovac, Jovković nas je posavetovao „da se sa njim ne kačimo“.

Нема коментара:

Постави коментар