Navigacioni menij

субота, 10. април 2021.

Bahatost bez premca Vukosava Sudimca

BEZ HLEBA OSTAVIO 12 RADNIKA, PA IH UPOZORIO DA NE TUŽE OPŠTINU

Aleksandrovac – Nakon kriminalne likvidacije JP„Informativni centar“, 2007. godine, Vukosav Sudimac je u sprezi sa ostalim bivšim vlastodršcima Aleksandrovca, 2009. godine sproveo gašenje Sportske organizacije„Župa“, koja je objedinjavala rad Hale sportova i kafane „Bazen“.

Kako za „Rasiinu press“ tvrdi grupa radnika te organizacije, Sudimac je juna meseca 2009. godine u kafanu “Bazen“ uveo likvidacionog Upravnika Ljubišu Đorića, koji je 12-ci radnika te opštinske firme uručio Rešenja o otkazu sa posla. Tom prilikom, Sudimac je održao kraći govor, upozorvši prisiutne radnike, da će „ako budu tužili Opštinu za zaostale plate i doprinose - snositi posledice“!?

-Sudimac se tog dana, kada smo ostali bez kore hleba, zaista poneo krajnje drsko i bezobrazno. Rekao je više puta, da ne podnosimo tužbe protiv Opštine za zaostale plate i PIO doprinose, jer u suprotnom, neće, moći da nas ubaci u neko drugo opštinsko preduzeće. Rekao je i to, kako mu je navodno žao što smo ostali bez posla, te da on ništa nije kriv, već samo izvršava naredbe predsednika opštine Jugoslava Stajkovca i predsednika Skupštine Tomiše Savkovića“ – kazu radnici Sportske organizacije „Župa“ u likvidaciji.

Oni dalje objašnjavaju, da Ljubiša Đorić ništa nije učinio, kako bi od opštine uzeli novac za 9 zaostalih plata, i kako bi im PIO Fond povezao radni staž.

-Umesto da radi ono za šta je postavljen Odlukom SO, Đorić se šećkao sa bivšim čelnicima Župe iz kafane u kafanu. On je sa Sudimcem, koji je u to vreme žario i palio Župom, dogovorio da se uništi kompletna dokumentacija o poslovanju Sportske organizacije „Župa“ u likvidaciji“ – tvrde bivši radnici. 

Ovu svoju izjavu, potkrepljuju činjenicom, da u postupku razrešenja 2018. godine, Đorić nije predao Nebojši Bondžiću, novom likvidacionom upravniku, ni jedan papir, što je „Rasini press“ Bondžić i potvrdio.

Pomenimo, na kraju, rešenost ove grupe radnika, da opštini Aleksandrovac narednih dana predaju Zahteve za isplatu zaostalih zarada i doprinosa za PIO, naglašavajući činjenicu - da je ovih dana Sudimac, u izvršnom postupku, naplatio od Opštine 15.000.000 dinara za apanažu likvidacionog upravnika JP „Informativni centar“, a potom se razveo od žene.


Нема коментара:

Постави коментар