Navigacioni menij

петак, 23. април 2021.

Greške bivše vlasti skupo plaćaju građani Župe



NA SUDSKE PRESUDE , ODE BUDŽET OPŠTINE

Aleksandrovac – Zbog izvršnih sudskih presuda, kao i nagomilanih potraživanja poverilaca tri gradska preduzeća , koja je bivša opštinska vlast preko noći ugasila, građani  Župe izgubiće ove godine kilometre asfaltnih puteva, vodovodne i kanalizacione mreže,  kao i niz drugih  infrastrukturnih objekata“ – tvrdi izvor „Rasine press“ iz opštinske Uprave u Aleksandrovcu.

Naš izvor navodi,  da će greške bivše vlasti, za sve i svašta, iz kase opštine Aleksandrovac ove godine koštati građane Župe preko 50.000.000 dinara.

-Po nalogu Državne revizorske institucije DRI, moramo do kraja godine da okončamo likvidacione postupke u tri bivše gradske firme: JP „Informativni centar“, TO „Župa – Aleksandrovac“, kao i Sportskoj organizaciji Aleksandrovac, u kojima su stečajni postupci otvoreni još 2007 i 2009. godine, ali zbog javšluka bivše vlasti do danas nisu okončani.

To znači, da ćemo Poreskoj Upravi morati da platimo dug iz 2007. godine od 240.000 dinara, za koliko je trenutno blokiran račun JP „Informativni centar“ u likvidaciji. Ovde moramo da platimo i prijavljena potraživanja bivših radnika tog preduzeća od preko 3.000.000 dinara.

Platićemo i blokadu računa TO Aleksandrovac –Župa“ u iznosu od oko 2.000.000 dinara. Takođe, moramo da izmirimo i zaostale zarade radnicima bivše Sportske organizacije Aleksandrovac u iznosu od oko 5.000.000 dinara, koje stečajni Upravnik Ljubiša Đorić, od 2009. godine do danas, nije pozvao da prijave svoja potraživanja, a Vukosav Sudimac bivši sekretar SO im pretio – da će snositi posledice, ako traže zaostale zarade!? Od opštine sada pare traže i bivši radnici TO Aleksandrovac, iako svoja potraživanja nisu uredno prijavli, a ni tažili, do pre nekoliko dana.

Moramo da platimo oko 25.000.000 dinara i za izvršne sudske presude profesora osnovnih i srednjih škola i vaspitača Dečje ustanove „Naša radost“ na ime neisplaćenih putnih troškova, kao i za to što su, u međuvremenu, stekli diplome sedmog stepena, a imali su 4 i 6 stepen stručnosti.

Sve ovo kad platimo, malo para će nam ostati u Budžetu opštine za asfaltne seoske puteve i gradske ulice, kao i niz važnih inveticija koje smo ove godine zacrtali. Sigurni smo, da ćemo do kraja godine morati da platimo i brojne druge greške bivše vlasti, koje će u međuvremenu stići na naplatu “ – tvrdi izvor „Rasine press“ u opštinskoj Upravi Aleksandrovac.

Inače, kako smo već pisali, iz kase opštine Aleksandrovac ovih dana je Vukosavu Vući Sudimcu isplaćeno 15.000.000 dinara, ili oko 140.000 evra, za 11-godišnju apanažu likvidacionog Upravnika JP „Informativni centar“, a čim je prigrabio milione Sudimac se fiktivno razveo od žene.

207.000 dinara naplatio zastarela potraživanja!?

Milan Lača Čolić iz Boturića, naplatio je ovih dana, u Izvršnom sudskom postupku, od KPZ „Župa Aleksandrovac“ koja se finansira iz budžeta opštine Aleksandrovac, 207.000 dinara za koreogravske usluge.

Naš izvor iz OU tvrdi, da su još u momentu podnošenja tužbe, potraživanja Čolića bila zastarela, jer se odnose na 2016. 2017 i 2018. godinu.

-Čolić je preko Suda to uspeo da naplati, jer se Sekretar KPZ „Župa Aleksandrovac“ Stefan Aleksić nije pojavio na ročištu, iako je uredno primio poziv, a nije odredio ni svog punomoćnika. Tako je, u ovoj pravnoj stvari, Sud osudio KPZ – zbog propuštanja“- kaže naš izvor i dodaje, da ćeraka bivšeg predsednika opštine Ivana Arsić, već tri godine ne dolazi na posao u KPZ, ali zato svakog meseca uredno prima platu od preko 70.000 dinara!?

Нема коментара:

Постави коментар