Navigacioni menij

понедељак, 26. април 2021.

Bivša vlast Župe ogrezla u kriminalu

15 GODINA PLJAČKALI  BUDŽET OPŠTINE, PA PROGLAŠAVALI NOVINARA „NEDOSTOJNIM DA PRATI SEDNICE SKUPŠTINE“


Aleksandrovac – Regionalni list „Rasina press“ i njegov urednik Gvozden Zdravić od septembra 2004. godine do danas, pišu o brojnim malverzacijama i mahinacima bivše opštinske vrhuške, oličene u GG „Pokret za Župu“.

Ova GG, izigravala na svakom koraku odluke SO, kako bi  za sebe, svoje bliže i dalje rođake,  prigrabila milione i milione para iz kase opštine Aleksandrovac.

Čelnici te GG su planirali i sa svojim političkim istomišljenicima sproveli 38 fizičkih i vrbalnih napada na kolegu Zdravića, pretili njegovoj deci i porodici, te zabranjivali prodaju „Rasine press“ na aleksandrovačkim trafikama.

Sve to su činili, da bi zaustavili prodiranje istine među građane Župe o brojnim aferama poput: La Fantana, Mini elektrane, Buldožeri, Stari Mlin, Tatina glumica, Ljubavnica, Prekovremeni rad, Prisvajanje para od socijlnih davanja, Izveštaj DRI, Bucini Dani, Rad i roditeljstvo, te mnoge druge koje su zahvaljujući interntu i društvenim mrežama obišle Evropu i svet.

Vrhunac diskriminatorskog odnosa prema novinaru Gvozdenu Zdraviću i "Rasini press", ova GG sprovodila preko Tomiše Savkovića, dugogodišnjeg predsednika SO Aleksandrovac, koji je pečatom SO overavo odluke i stavove - da Zdravić "nije dostojan da prati sednice SO, kao i da uvredljivo piše o članovima porodice predsednika opštine"!?

Novinarske organizacije u zemlji i inostranstvu UNS, NUNS, Međunarodna novinarska asocijacija SEMO i Evropska Komisija za slobodu medija, više puta su osudile ponašanje Savkovića, zahtevajući od SO Alčeksandrovac da našem uredniku obezbedi normalne uslove za izveštavanje sa sednica SO. Sve to je, do marta 2019. godine, ostalo samo slovo na papiru. Tada je sa vlasti u Župi skinuta GG "Pokret za Župu".

Ovih dana, građani Župe su preko "Rasine press" saznali za flagrantno kršenje Zakona i propisa države Srbije, kao i odluka SO Aleksandrovac u periodu od 2007- 2018. godine, od strane bivšeg sekretara SO Vukosava Vuće Sudimca i njegovih pomagača. On je u izvršnom sudskom postupku naplatio 15.000.000 dinara ili oko 140.000 evra od opštine Aleksandrovac, za 11-godišnju apanažu likvidacionog upravnika JP „Informativni centar“, iako je još 2008.godine podneo ostavku na tu dužnost.

Dakle, posle 15 godina organizovane hajke na kolegu Gvozdena Zdravića i „Rasinu press“, konačno su pale maske bivših vlastodržaca Župe, koji još uvek gaje nadu da će se „preletanjem“ u jato SNS spasiti od sigurne robije. Redakcija lista „Rasina press“

Нема коментара:

Постави коментар