Navigacioni menij

четвртак, 15. април 2021.

Kako je Vukosav Sudimac sa pajtosima pripremio pljačku budžeta opštine Aleksandrovac?

SLAO PRAZNE IZVERŠTAJE O TOKU LIKVIDACIJE INFORMTIVNOG CRNTRA U APR, PA PRIGRABIO 15 MILIONA ZA APANAŽU

Aleksandrovac – U nameri da za sebe pribavi veliku materijalnu korist, Vukosav Vuća Sudimac, u sprezi sa bivšim opštinskim moćnicima, slao je od 2010 – 2016. godine Agenciji za privredne registere u Beogradu, prazne izveštaje o toku likvidacije JP “Informativni centar”, koje do danas nije likvidirano.

Izveštaje, tkz. bilanse stanja i uspeha IC u likvidaciji, Sudimac namerno NIJE slao Skupštini opštine Aleksandrovac, iako je po Zakonu bio obavezan. Ne samo kao likvidacioni Upravnik, već i kao Sekretar SO, koju dužnost je uporedo obavljao do 2013. godine.

Pravni tim “Rasine press” ocenjuje – da je u sprezi bivšim opštinskim moćnicima, Sudimac grubo kršio Odluke SO Aleksandrovac i Zakone države Srbije.

-Iz aviona se vidi, da je cilj Sudimca i njegovih pomagača bio - što duže ostajanje na dužnosti likvidacionog upravnika IC u Agenciji za privredne registre. Tu  svoju nameru Sudimac nije skrivao ni pred Sudom, kada je 2018. godine za apanažu tužio opštinu Aleksandrovac, a ovih dana od nje napaltio 15.000.000 dinara.

Sve to, uprkos činjenici, što je 2008. godine podneo ostavku,koju kao Sekretar Skupštine opštine NIJE hteo da sprovede. 

Odluka SO Aleksandrovac iz 2018. godine, kojom se  Sudimc ponovo razrešava dužnosti likvidacionog upravnika IC, predstavlja presedan u parlamentarizmu Srbije, ali i obavezu nove vlasti Župe, da jednom zauvek račisti sa svim nosiocima kriminala i korupcije u 
javnim preduzećima i ustanovama opštine Aleksandrovac” – ističe Pravni tim “Rasine press”.     

Нема коментара:

Постави коментар