Navigacioni menij

недеља, 30. јун 2019.

Afera "rad i roditeljstvo" trese Župu



BOGATIM PORODICAMA PO 350.000, A  SIRTOTINJI NI DINAR

Aleksandrovac – Više stotina siromašnih Župskih porodica nisu dobile ni dinar od 7.000.000  bespovratnih novčanih sredstava, koliko je Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku opredelilo opštini Aleksandrovac. Umesto njih, po čak 350.000 dinara ili oko 3.000 evra, dobile su 20 mahom bogatih župskih pordoca bliskih aleksandrovačkoj vladajućoj koaliciji. Ogorčeni građani Župe, traže hitnu reakciju Poilicije i Tužilaštva.

„Rasina press“ došla u posed dokumenta, odnosno Odluke komisije o dodeli sredstava, iz koje se jasno vidi da je državni novac deljen: ženama odbornika SO, snahama članova opštinskog Veča,  bliskim rođacima predsednika Komisije, kao i aktivistima vladajuče župske koalicije GG „Pokret za Župu  - DS“ .  Čitajte spisak!


















Tokom vikenda našoj Redakciji se javilo 11 roditelja među kojima i 4 samohrane majke iz Panjevca, Subotice,  Zleginja, Novaka, Aleksandrovca, Raklje i Lesenovaca. Oni tvrde, da „nije bilo javnog Konkursa za raspodelu pomenutih sredstava. Cela stvar je nameštena, zbog čega tražimo hitnu reakciju Policije i Tužilaštva".

Još kažiu, da su „pojedini članovi komisije išli direktno u kuće bogatih župskih porodica i pisali im projekate“!?

U nameri da proverimo sve okolnosti i navode gnevnih roditelja „Rasina press“ će, koliko sutra, pokušati da dobije zvanične izjave svih aktera. Počev od ministarke Slavice Đukić Dejanović, Gorana Stankovića, direktora LER i predsednika komisije, kao i ostalih članova Komisije.

Pokušaćemo, u vezi ove afere, da pribavimo i mišljenje predstavnika aleksandrovačkog Centra za socijalni rad i drugih stručnih službi na lokalu i šire.

Da podsetimo, penzioner Toma Savković, predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac odbio na sednici  SO od 27. juna, da odbornicima javno pročita spisak lica koja su primila po 350.000 dinara, ocenjujući da "to nije važno".

Нема коментара:

Постави коментар