Navigacioni menij

четвртак, 20. јун 2019.

Tek što je seo u predsedničku fotelju, obrukao se




MIRKO PRIZNAO KRIVICU I NAGODIO SE SA TUŽILAŠTVOM

Aleksandrovac – Predsednik aleksandrovačke opštine dr. Mirko Mihajlović, nije za tri meseca, koliko je na funkciji, stigao da obiđe sve prostorije zgrade opštinske Uprave, a već je priznao krivično delo zloupotrebe službenog položaja i sa bruskim Tužilaštvom potpisao institut oportuniteta.

Mihajlović je kao dečji pedijatar Doma zdravlja u Aleksandrovcu sačinjavao lažna uverenje za mlađe igrače Rukometnog kluba „Župa“ – da su bolesni i da zbog toga ovaj župski klub nije odigro nekoliko prvenstvenih utakmica,  što može da bude dovoljan razlog za oduzimanje licence pedijatra.

Jedan broj mladih igrača RK „Župa“ potvrdili su u predistražnom postupku, da je dr. Mihajlović zaista to radio i da su zbog toga reagovali predstavnici Rukometnog Saveza Srbije, ističući da se time narušava regularnost takmičenja.

Pritisnut dokazima dr. Mirko Mihajlović je priznao krivicu i potpisao sa Tužilaštvom nagodbu . To tako, da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara, a da mu se učinjeno krivično delo zloupotrebe slubenog poliožaja ne beleži u kaznenoj evidenciji građana.

Nekoliko odbornika SNS u SO Aleksandroivac ističu, da bi dr. Mihajlović trebao odmah da se povuče sa funkicije predsednika opštine i dodaju,  da partijska knjižica SNS ne može da bude pokriće dr. Mirku za nesavestan radu u struci.

Tužilaštvo u Brusu potvrdilo je „Rasini press“ da je i sekretar RK „Župa“  Radoslav Kiki Bondžić, takođe zloupotrebio službeni položaj. Tako što je u svojstvu sekretara RK „Župa“ podstrekivao dr. Mirka Mihajlovića na biće krivičnog dela.

Bondžić je, takođe, priznao krivicu i sa Tužilaštvom potpisao institiut oportuniteta. Radoslav se nagodio sa Tužilaštvom da u humanitarne svrhe plati 60.000 dinara, a da mu se učinjeno krivično delo ne beleži u kaznenoj evidinciji građana.

Inače, građani aleksandrovačke opštine se, tako reći, grabe za oportunitet. Samo u ovoj godini taj institut potpisalo 19 župljana, a po tom osnovu preko 600.000 dinara slilo se u državnu kasu.     

Нема коментара:

Постави коментар