Navigacioni menij

понедељак, 24. јун 2019.

Jugoslav Stajkovac i njegova čerka Jelena privatizovali Bucine Dane


MILJKOVIĆ: AGENCIJA IZ ĆIĆEVCA ORGANIZATOR  FESTIVALA, A JELENA STAJKOVAC ZAKLJUČIVALA UGOVORE SA POZORIŠTIMA

Aleksandrovac – Slavoljub Miljković, jedan od trojice poverenika župskih naprednjaka potvrdio  „Rsini press“ da je Agencija „Art um“ iz Ćićevca oraganizator ovogodišnjeg Festivala „Bucini Dani“, a da je Jelena Stajkovac direktorka te manifestacije i ćerka bivšeg predsednika opštine Jugoslava Stajkovca, potpisivala Ugovore sa pozorištima.

-Mi se oko „Bucinih Dana“ ništa nismo pitali, jer je sve dogovoreno pre Juginog  odlaska sa vlasti“ – tvrdi Miljković.

Na opasku „Rasine press“ – Zašto predsednik opštine dr. Mirko Mihajlović, koji je i nalogodavac budžeta  nije reagovao, već je neposredno pred početak Festivala u dva navrata, bez Ugovora“ pustio novac Agenciji „Art um“ iz Ćićevca u iznosima od 140.000 i 116.000 dinara,  te  „Ateljeu 2012“ i Srpskom narodnom pozorištu 350.000, odnosno 250.000 dinara -  Milojković je rekao „mi smo tu nemoćni“.

-Mi smo tu nemoćni, jer sve oni sprovode.  Ove iz Ćićevačke Agencije, koji su organizatori, video sam prvo veče na otvaranju Festivala. Što se Jelene Stajkovac tiče, valjda je neko ovlastio da sklapa i potpisuje Ugovore sa pozorištima. Ne znam tačno koliko koštaju predstave, ali znam da je deo para pušten sa bužeta“ – ističe Miljković.

Na dodatna pitanja „Rasine press“ – Ko je ovlastio Jelena Stakovac da potpisuje Ugovore. Ko je imenovao baš Jelenu za direktora Festivala i ko je izabrao baš Agenciju „Art um“ iz Ćićevca za organizatora ove manifestacije – Miljković je pokušao da objasni.

-Ja ne znam kako je Agencija iz Ćićevca izabrana. Verovatno je i prošle godine „Art um“ bila organizator. Ne znam, ni kako je Jelena birana, ali znam da je ona vodila glumce na ručkoe u kafanu njenog tate u Mitrovom Polju, kao i kafanu „Kumovi“ u Aleksandriovcu. Ja sam jedno veče bio sa predsedniko Mirkom i glumcima u „Kumovima“. Znam da su u Juginoj kafani bili više puta, ali ja ni  jednom nisam gore išao“ – kaže Slava Miljković.

Deo nezadovoljnih odbornika SNS u SO Aleksandriovac ističu, da su ih „Slava, Kanta i Vlada prodali za sitne pare i izigrali poverenje preko 2.000 članiova opštinskog Odbora SNS".


-Svakodnevnim zapošljavam Juginih kadrova, SNS u Aleksandrovcu pomaže Jugi da se ponovo vrati na vlast. To radi predsednik opštine dr. Mirko Mihajliović i trojica poverenika našeg Odbora, koji  od ulaska u vast primaju veliku mesečnu apanažu. Zato Slava Miljković, već četvrti mesec ne saziva opštinski Odbor. Čovek misli da mu je to privatno preduzeće. Umesto da se dogovara sa članovima opštinskog Odbora, on se dogovara  sa Jugom, koga je do juče pljuvao. Da li on uopšte zna, zašto je na javnioj funkciji poverenika SNS. U koliko Slava, Kanta, Mirko i Vlada, nastave sa politikom ličnog interesa, obratićemo se predsedniku Vučiću“ – ističe grupa ogorčenih odbornika SNS u SO Aleksandrovac.

Нема коментара:

Постави коментар