Navigacioni menij

четвртак, 4. јул 2019.

Župljani ogorčeni zbog afere "Rad i roditeljstvo"



ČELNICI OPŠTINE SAKRILI KONKURS OD GRAĐANA

Aleksandrovac –  Umesto da na sajtu opštine Aleksandrovac objave Javni poziv za dodelu 7.000.000 dinara bespovratnih sredstava za 2018. godinu, kriterijume za dodelu para, bodovnu listu,  kao i odluku Komisije -  kojim licima su raspodeljena sredstva – čelnici opštine Aleksandrovac uradili  to u najvećoj tajnosti  po „burazerskom kriterijumu“. Građani Župe traže hitnu reakciju države i sankcionisanje zloupotreba i kriminala.

U prilog tome govori i podatak, da na sajtu opštine Aleksandrovac nikada nije objavljen Javni poziv, kao ni bilo šta drugo, vezano za raspodelu državnih para u pomenute svrhe.

Nasuprot tome, susedne opštine Ćićevac i Varvarin (sa kojima je opština Aleksandrovac zajedno aplicrala za sredstva ovog Ministarstva u ukupnom iznosu od 37.878.886 dinara) su  sve to transparentno odradile. Tačnije, od prvog dana do danas, na zvaničnim sajtovima objavile sve potrebne informacije.

Konkursna komisija u Aleksandrovcu  je odstupila i od zvaničnih kriterijuma Konkursa. Tako što NIJE odbila one kandidate, odnosno vlasnike privatnih firmi, koji nisu predali potvrde o izmirenim poreskim obavezama državi Srbiji. Već su im, uprkos tome, dodelili po 350.000 dinara.

Osim toga, Komisija NIJE ispoštovala ni prvi osnovni kriterijum, a to je -  da sredstva dodele nekom od nezaposlenih SAMOHRANIH roditelja. Već su sredstva dali, uglavnom, imućnim bračnm parovma. Pa, čak i onima, koji nemaju decu ili imaju punoletnu decu.

Opština Aleksandrovac je za mere populacione politike za 2018. godinu dobila 12.439.824 dinara. Od toga, za „Rad i roditeljstvo“ 7.000.000, dok se ne zna  - gde je otišlo preostalih 5.439.824 dinara.

Porodice koje su dobile novac za „Rad i roditeljstvo“, potpisale Ugovor  sa predsednikom opštine Jugoslavom Stajkovcem, koji jedo do 30. marata ove godine bio na čelu opštine Aleksandrovac,  i bio nalogodavac opštinskog budžeta.

Građani Župe iz Donjeg Stupnja, Laćisleda, Ljubinaca, Šljivova, Aleksandrovca, Trnavaca, Velje Glave, Pleša, Garevine i Mrmoša, koji su se javili našj Redakciji, zahtevajiu hitnu rekaciju nadležnih državnih otgana i sankcionisanje kriminalnih aktivosti svih učesnika ove afere.

-Tražimo hitnu reakciju države. Hapšenje svih odgovornih u ovoj aferi i poništavanje Konkursa” - ističu ogočeni Župljani.

Нема коментара:

Постави коментар