Navigacioni menij

четвртак, 27. јун 2019.

Posle ulaska u vlast, šef župskih naprednjaka promenio kurs



MARKOVIĆ: NOVINAR ZDRAVIĆ NE MOŽE NA DANAŠNJU SEDNICU SKUPŠTINE,  JER PIŠE NEOBJEKTIVNO

Aleksandrovac – Dejan Marković, šef odborničke grupe SNS u SO Aleksandrovac i jedan od revnosnih boraca za prava novinara i slobodu medija, rekao je sinoć na proširenoj sednici Odbora SNS, da je novinaru Gvozdenu Zdraviću, uredniku lista „Rasina press“ zabranjeno da prati današnju sednicu opštinskog parlamenta, „jer piše neobjektivno“.

Marković je dodao, da je to zajednički stav šefova odborničkih grupa, koje u SO čine vladajuću većinu: SNS, GG „Pokret za Župu“, DS i SPS.

-Mi smo na sastanku sa Tomom Savkovićem, predsednikom SO, zaključili da novinar Gvozden Zdravić piše neobjektivno.  Pre desetak dana na portalu „Rasina press“ objavio informaciju, da je Mirko Mihajlović (SNS), novoizabrani predsednik opštine imenovao  bivšeg predsednika Jugoslava Stajkovca za svog pomoćnika u Kabinetu predsednika. To apsolutno nije tačno - kazao je Marković.

Na opasku Zorana Nedića, aktiviste župskih naprednjaka, da je na prošloj sednici SO pre samo tri meseca, Marković na silu uveo novinara Zdravića u salu Skupštine, nakon čega je sednica bila prekinuta (o čemu  na društvenim mrežama postoji video zapis) Marković je rekao, da je „Zdravić ovoga puta pogrešio“.

-Ima mnogo stvari o kojima Zdravić piše tačno. Ali, ovoga puta je naseo na priče svojih insajdera iz opštinske Uprave. Zato je kažnjen“- pokušao je Marković da objasni članovima Odbora župskih naprednjaka.

Kolega Gvozden Zdravić kaže, da ga vladajuća koalicija „GG Pokret za Župu – DS“ već 15 godina diskriminiše i zabranjuje mu da prati sednice lokalnog parlamenta, te da je iznenadnim ulaskom SNS u vlast „sve ostalo isto“.

-Odbornik SNS Dejan Marković me 15 godina bezrezervno štitio i borio se za prava novinara i slobodu medija. Zbog toga je bio udaljen sa sednica SO na period od godinu dana. Sada, kada je ušao u vlast sa Stajkovcem,  odjednom je okrenuo ćurak. Sve zbog dobre apanaže, koju prima zajedno sa još dvojicom poverenika župskih naprednjaka“ - tvrdi kolega Zdravić i dodaje,  da je „mnogo puta u„Rasini press“ i „Blicu“ pisao o Markovićevim problemima sa lokalnim moćnicima, ali da je on, odjednom, sve to zaboravio“.

Нема коментара:

Постави коментар