Navigacioni menij

среда, 26. јун 2019.

Penzioneri na budžetu Aleksandrovca



TOMA STRUČNJAK

Inženjer hemije iz sela Vitkova kod Aleksandrovca, koji pasivno govori Hebrejski jezik (koji se nigde ne priča) zove se Toma Savković. On je već dve godine penzioner, koji je osim penzije od 62.000 prima i 74.000 dinara platu za stalni rad u opštini. Odnosno, što jednom u tri meseca spikeriše Skupštinom.

Zbog Tome stručnjaka, promenjen je Statut opštine Aleksandrovac, neposredno pred njegovo penzionisanje. Tako je ovaj imućni penzioner sa tri stana u Beogradu i jedan u Kruševcu dobio od vladajuće koalicije GG „Pokret za Župu“ – DS“ i ničim zasluženu privilegiju – da bude na stalnom radu u Opštini.

Za dve godine održano je ukupno OSAM sednica SO, na kojima je Toma predsedavao. Za to vreme je iz opštinske kase stručnjaku Tomi  isplaćeno za plate 1.776.000 dinara u neto, dnosno oko 2.500.000 dinara u bruto iznosu.

Građane Župe Toma stručnjak košta po jednoj Skupštini 310.800 dinara. Međutim to nije sve. On koristi i velike privileguje, poput službenih putovanja u inostranstvo, potpisivanja računa po kafanama. Kao slobodni umetnik Toma stručnjak dolazi na posao u opštinu kad hoće i odlazi kad hoće.

Za sumu  od 2.500.000 dinara mogle su da se izgrade tri prostorije u aleksandrovačkom Vrtiću, gde su dugačke liste čekanja za upis mališana. Moglo je 250 najsiromašnijih porodica Župe da primi jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara. Umesto njih taj novac je pripao jednom čoveku.

Pored Tome stručnjaka u opštini Aleksandrovac je angažovano još desetak penzionera, koji čerupaju budžet opštine, poput: Jugoslava Stajkovca, Miljka R. Simića, Marka Gajića, Dobrile Viukojević, Radovana Džiopalića i drugih.

Njima ni na kiraj pameti nisu mladi i obrazovani ljudi, koji godinama čekaju posao na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zbog ovakve politike, madi sa fakultetskim diplomama napuštaju Aleksandrovac, jer ovde nikom nisu potrebni. Ni oni, ni njihove diplome.

Нема коментара:

Постави коментар