Navigacioni menij

петак, 28. јун 2019.

Neviđena bahatost predsednika SO Aleksandrovac


SAVKOVIĆ SAKRIO OD ODBORNIKA SPISAK  PORODICA KOJE SU PRIMILE BESPOVRATNU NOVČANU POMOĆ ZA NATALITET

Aleksandrovac – Toma Savković, predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac, odbio je zahtev odborničke grupe SPS, da javno pročita spisak porodica koje su primile bespovratnu pomoć Ministarstva za demogravsku politiku i natalitet, koje je u ovu svrhu doniralo opštini 7.000.000 dinara.

Kako tvrdi Života Cveković, šef odborničke grupe SPS, Savković je juče sa Skupštinske govornice poručio odbornicima SPS  da „to nije važno“!?
-Pa, gde to još na svetu ima, da se predsednik Skupštine ruga odbornicima i da kaže, kako to nije važno. Zašto „nije važno“? Pa zato što je neko debelo muljao. Videćemo uskoro, ko je i koliko muljao – kaže Cvetković i dodaje.

- Ovo je samo delić bahatosti i drskosti, koje na sednicama SO godinama demonstrira Toma Savković. On grubo krši Statut opštine i Poslovnik o radu Skupštine. Njegovo ponašanje je kriminalno. Ja i moja odbornička grupa, čiji sam šef, očekujemo od nadležnih državnih organa da hitno reaguju. Tim pre, je se radi ogromnioj sumi državnih para, koje su raspodeljenje suprotno propisanim kriterijumima. Tačnije,  umesto da novac uzmu najsiromašnije župske porodice sa malom decom -  uzele su najbogatije  porodice, koje imaju i po dve – tri velelepne kuće i čiji roditelji rade u Švajcarskoj ili primaju velike inostrane penzije“ – objašnjava Života Cvetković.

Kako „Rasina press“ saznaje, pomenuto Ministarstvo uplatilo 7.000.000 dinara na poslovni račun aleksandrovačkog preduzeća „Kantelarija za lokalni ekonomski razvoj“  čiji je osnivač SO Aleksandrovac. Predsednik komisije za raspodelu para bio je Goran Stanković, koji je i direktor ovog  preduzeća.

Нема коментара:

Постави коментар