Navigacioni menij

понедељак, 29. март 2021.

Nečuvene brljotine Vukosava Sudimca– četvrti deo

ZA BAGATELU RASKRČMIO IMOVINU INFORMATIVNOG CENTRA

Aeksandrovac – Vukosav Sudimac, poznatiji u Župi po nadimku Vuća, sada već bivši likvidacioni Upravnik JP „Informativni centar“ u Aleksandrovcu, od 2007 – 2018 godine IZIGRAVAO na svakom koraku pozitivne propise države Srbije.

On je u sprezi sa Dejanom Pejićem, bivšim direktorom aleksandrovačkog Doma kulture, raskrčmio imovinu Informativnog cetra. Tačnije, nekoliko puta umanjio stvarnu vrednost, onemogićivši na taj način da 20 radnika ove medijske kuće, kao i drugi poverioci, naplate svoja potraživanja.

Ilustracije radi, putnički automobil marke „Jugo koral“ star godinu ipo dana, koji je u momentu prodaje vredeo oko 550.000 dinara, prodat je Domu kulture za 251.926,95 dinara.


Predajnik Radio Župe vredan 9.000 evra, Sudimac je prodao ispod svake cene. Tačnije za 139.365,77 dinara. Radijski link vredan 350.000 dinara, prodat je za 93.836,94 dinara. Na spisku za rasprodaju našla se i ostala oprema IC, koju je Pejić kasnije, bud zašto krčmio, i Kurti i Murti.

U celoj ovoj priči, Sudimac i Pejić su naneli ogromnu finansijsku štetu budžetu opštine Aleksandrovac, čijim parama je kupljena sva rasprodata oprema, a koja je služila za rad Radio Župe, Župskih novina i Hronike Župe.

Sudimac i Pejić su, kako smo pisali, napravili lažani Sporazum o navodnom prebijanju dugova, kako bi  Dom kulture predstavili kao najvećeg poverioca. Ustvari, najveći poverioci su radnici ove informativne kuće, koji su voljom bivših opštinskih moćnika, bez objašnjenja, izbačeni na ulicu. 

Zbog nečuvenih brljotina Sudimca, Pejića, ali i drugih povezanih lica, postupak likvidacije IC, koji je započet 2007. godine, ni do danas nije završen. Dugovi su sada desetostruko veći, a sve to će skupo platiti građani Župe.

Podsetimo, da je Sudimac osudio opštinu Aleksandrovac, da mu pod pretnjom izvršenja, isplati oko 140.000 evra za apanažu likvidacionog upravnika.


Нема коментара:

Постави коментар