Navigacioni menij

недеља, 28. март 2021.

Nečuvene brljotine Vukosava Sudimca – treći deo


UNIŠTIO DOKUMENTACIJU INFORMATIVNOG CENTRA, PA PRIKAZAO LAŽNE DUGOVE PREDUZEĆA

Aleksandrovac – Vukosav Sudimac, poznatiji u Župi po nadimku Vuća, sada već bivši likvidacioni Upravnik JP „Informativni centar“ u Aleksandrovcu, od 2007 – 2018 godine IZIGRAVAO na svakom koraku pozitivne propise države Srbije.

Prema izjavi desetak bivših radnika tog preduzeća, među kojima su i knjigovođe, u momentu likvidacije Informativni centar nije imao ni dinara duga prema Domu kulture u Aleksandrovcu, pa time Dom kulture nije mogao biti najveći poverilac ove bivše medijske kuće, koko je to u svojstvu likvidacionog Upravnika predstavio Vukosav Sudimac.

-Sudimac je u dogovoru sa bivšim čelnicima aleksandrovačke opštine, kao i bivšim direktorom Doma kulture Dejanom Pejićem - prvo uništio dokumentaciju o sedmogodišnjem poslovanju „Informativnog centra“, pa zatim u Sporazumu sa Pejićem napisao, tj. izmislio podatak  - da je Dom kulture najveći poverilac IC, te da potražuje 1.468.112 dinara od IC u likvidaciji“- tvrde bivše knjigovođe IC.

Oni ističu, da su osnovna sredstva i oprema IC prodati na licitacijii, na kojoj je Dom kulture bio jedini kupac“ -  po znatno nižim cenama od stvarne. Tačnije, za samo 1.180.000 dinara. Pogotovu ako se zna, da nov Predajnik od 300 vati, nov automobil „Jugo 55“, novi kompjuteri, miksete i druga oprema vrede preko 5,5 miliona dinara.

Radnik opštinske Uprave Aleksandrovac, kome je 2007. godine naloženo da zapečati prostorije „Informativnog centra“, a koji je želeo da mu ime ne objavimo u novinama kaže, da se „Sudimac nije mešao u svoj posao“.

-Ja sam po nalogu Dobrile Vukojević, bivše načelnice OU, crvenim voskom zapečatio službene prostorije IC u kojima je bila dokumentacija i oprema tog preduzeća. Znam da je Dejan Pejić jedini imao ključeve od tih prostorija i znam da je on uglavnom prodavao stvari i opremu Informativnog Centra“ – tvrdi izvor „Rasine press“.

Pomenimo, da će osmoro bivših radnika „Informativnog centra“, koji su kontaktirali našu Redakciju, kako tvrde, tužiti opštinu Aleksandrovac za neisplaćena potraživanja iz radnog odnosa. Oni kažu, da ih likvidacioni Upravnik Vukosav Sudimac nikada nije pozvao da prijave svoja potraživanja.

Podsetimo, da je Sudimac pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Brusu, SJ u Aleksandrovcu, osudio opštinu Aleksandrovac oko 140.000 evra, za 11-godišnju apanažu likvidacionog Upravnika, dok je bio sekretar Skupštine opštine. 

Нема коментара:

Постави коментар