Navigacioni menij

среда, 7. август 2019.

Zakoni Srbije ne važe u Aleksandrovcu



OPŠTINA PLATILA PREKO 350.000 DINARA ZA „NEISKORIŠĆENE GODIŠNJE ODMORE“

Aleksandrovac – Oština Aleksandrovac je iz budžeta platila 351.807,51 dinara za navodne neiskorišćene godišnje odmore „bivšeg predsednika ove opštine Jugoslava Stajkovca“. Odluku o tome donelo je Opštinsko veće, a nalog o transfer novca potpisao aktuelni predsednik opštine. Pravnici Župe TVRDE, da je je „reč o klasičnoj zloupotrebi službenog položaja, jer pozitivni propisi države Srbije ne poznaju termin „isplata neiskorišćenih godišnjih odmora iz predhodnih godina“.

Insajderi „Rasine press“ iz aleksandrovačke opštinske Uprave dostavili dokument u kome stoji, da je odlukom Opštinskog veća broj 020-208/2019  od 12. aprila ove godine, Opština platila iz  „sredstava rezervi , razdeo 5. Program 15 Opšte usluge lokalne samouprave 351.807,51 dinara  za neiskorišene godišnje odmore“. U dokumentu još piše, da je čl. 69. stav 2. Zakona o budžetskom sistemu propisano, da se sredstva tekuće budžetske rezerve koriste za neplanirane svrhe za koje nisu utvrđene aproprijacije“!?

Insajderi „Rasine press“ tvrde, da je ova suma novca uplaćena  na privatni račun bivšeg predsednika opštine Jiugoslava Stajkovca, koji je isforsirao pruču o svojim neiskorišćenim godišnjim odmorima“.

Pravnici Župe, sa kojima je „Rasina press“ obavila razgovore na ovu temu, jednodušni su u stavu – da je „sve namešteno, kako bi neko uzeo poveću sumu para iz opštinske kase, koja mu po Zakonu uopšte ne pripada“.

-Ovde je, defakto, reč o klasičnoj zloupotrebi službenog položaja predsednika opštine Aleksandrovac, koji je i nalogodavac budžeta. Mi predpostavljamo da je podlegao pritisku, ali ga to ni na koji način ne oslobađa od odgovornosti. Besmislica je i to, što se pri donošenju ove protiv Zakonite odluke Opštinsko veće poziva na formulaciju – da se sredstva tekuće budžetske rezerve mogu koristiti za navodnu isplatu neiskorišćenih godišnjih odmora“ – kaže grupa eminentnih pravnika Župe“.

„Rasina press“ poziva Politiju i Tužilaštvo da reaguju u cilju rasvetljavanja svih okolnosti ove afere.


Za Udruženje boraca NOR 315.185 dinara!?

Insajderi "Rasine press" dostavili i dokument u kome stoji, da je opština Aleksandrovac prebacila na poslovni račun Udruženja boraca NOR, čiji je predsednik izvesni Bogdanović, glasnogovornik GG "Pokreta za Župu" 315.195 dinara. 

Radnici opštinske Uprave u Aleksandrovcu se pitaju - zašto se ovolika suma novca troši na jednog čoveka, koji se predstavlja kao predsednik Udruženja boraca NOR, kada se dobro zna da su borci NOR odavno otišli Bogu na ispovest? Zašto se novacem građana Župe pune džepovi političkih kalkulanata i preletača?


Нема коментара:

Постави коментар