Navigacioni menij

петак, 23. август 2019.

Još jedna pobeda „Rasine press“ i Gvozdena Zdravića



NOVINAR OSUDIO OPŠTINU ZBOG POVREDE UGLEDA I ČASTI

Aleksandrovac – Viši sud u Kruševcu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Brusu Sudska jedinica u Aleksandrovcu, kojom se zbog povrede časti i ugleda urednika „Rasine press“ Gvozdena Zdravića osuđuje opština Aleksandrovac na novčanu kaznu od 70.000 dinara, kao i troškove parničnog postupka od 29.400 dinara. Sve u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.


Naš urednik tražio naknadu nematerijalne štete, zbog konstantnog omalovažavanja, diskriminacije i vređanja od strane Tome Savkovića predsednika SO, Jugoslava Stajkovca bivšeg predsednika opštine, kao i odbornika GG „Pokret za Župu i DS, koji su do pre pet meseci u Aleksandrovcu činili vladajuću većinu.

Ovo zbog toga, što je Savković u dužem vremenskom periodu sačinjavao i potpisivao odluke SO o zabrani ulaska  Zdravića u skupštinsku salu. U većini tih odluka stoji, da „Zrdavić piše pogrdno o najzužem rukovodstvu opštine, te da je nedostojan da prati rad Skupštine“. Odluke su objavljivane u „Župskoj hronici“, koja je do pre nekoliko meseci veličala lik i delo Jugoslava Stajkovca.

-Već 15 godina, odbornici i čelnici GG „Pokret za Župu i DS, izigravaju Zakon o javnom informisanju. Zabranjuju mi da radim svoj novinarki posao. Verbalno i fizički me napadaju i pokušavaju da ekonomski unište „Rasinu press“. Poručujem im da neće uspeti u toj nameri. Neće uspeni ni u nameri uspostavljanja medijskog mraka u Župi, jer  građani u svakom trenutku treba da znaju, kako i na koji način se troši njihov dinar u budžetu opštine Aleksandrovac. Posao novinara je, da bude kontrola vlasti“- kaže urednik našeg lista Gvozden Zdravić.

Нема коментара:

Постави коментар