Navigacioni menij

петак, 9. август 2019.

OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE


Poštovani Predsedniče Republike Srbije Aleksandre Vučiću,


Želim ovom prilikom od srca da Vam se zahvalim što ste, nakon molbe koju sam Vam juče upitio, rešili problem moje 15-dišnje diskriminacije u Aleksandrovcu, za koju je odgovorna vlast ove opštine.

Ovim potezom iznova ste potvrdili, da partijska knjižica ne oslobađa bilo kog javnog funkcionera u Srbiji od odgovornosti. Takođe ste poslali jasnu poruku svim lokalnim šerifima - da sarađuju sa novinarima i trpe argumentovane kritike, a ne da ih napadaju, šikaniraju i omalovažavaju.

Na mom primeru pokazali ste, da Vam je stalo do slobode medija i zaštite novinara, ne samo u Beogradu već i malim sredinama kao što je Aleksandrovac Župski.

Srdačan pozdrav,
Gvozden Zdravić, novinar-istraživač.



KOALICIJA DS - GG "Pokret za Župu Jugoslav Stajkovac" POBEGLA SA SEDNICE


Danas sam bez ikakvih problema pratio rad 23.sednice SO Aleksandrovac, koja je posle dvadesetak minuta prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Sednicu je napustilo 39 dborna koalicije DS -  GG "Pokret za Župu - Jugoslav Stajkovac". 
U sali su ostali odbornici SNS, SPS, DSS i DVERI.

Toma Savković predsednik SO je rekao, da je još uvek na snazi odluka sa prošle sednice, kojom se zabranjuje novinaru Gvozdenu Zdraviću prisustvo "koju trebamo da potvrdimo ili opozovemo". Čim je to izgovorio pomenuta grupa odbornikia napustila zasedanje.

Нема коментара:

Постави коментар