Navigacioni menij

уторак, 13. август 2019.

Prizemno ponašanje predsednika aleksandrovačkog parlamenta



SAVKOVIĆ IZVREĐAO ODBORNIKA CVETKOVIĆA

Aleksandrovac –  Umesto da pruži konkretan odgovor o visini njegove bruto plate, predsednik Skupštine Toma Savković danas je na sednici lokalnog parlamenta javno izvređao Životu Cvetkovića, šefa odborničke grupe SPS u SO Aleksandrovac.

Na pitanje Cvetkovića, kolika mu je bruto plata na stalnom radu u Opštini, Savković je pokušao da omalovaži odbornika, rekavši kako mu  je „narod dao pravi nadimak“ i dodao da se „Skupština održava u zgradi, koja ne može da se legalizije, za šta je najviše odgovoran Života Cvetković“.
Savković je otišao i korak dalje, zamolivši odbornike „da u ubuduće postavljaju samo pamenta pitanja“!?

Odbonik Života Svetković trdi, da je pitanje bruto plate Tome Savkovića, koji je na stalnom radu Opštini, i koji pored velike penzije od 64.000, prima iz kase Opštine neto platu od 74.000 dinara, postavio kako bi ukazao na rasipničko trošenje budžeta opštine.

-Umesto da precizno kaže kolika mu je bruto plata, Savković taj podatak uporno krije od odbornika i građana Župe, iako dobro zna da se to lako može proveriti. On, dakle, pokušava zamenom teza da zamagli suštiniu. Suština je, da on tako reći, otima novac građana Župe u budžetu opštine, te da je za dve godine zgrnuo oko 24.000 evra. Zato sam predložio da predsednik SO bude volonter, kako je do pre dve godine bilo“ – kaže odbornik Cvetković, koji je i šef župskih socijalista i dodaje, da je „za 11 godina spikerisanja na sednicama SO Toma Savković zgrnuo iz kase opštine oko 80.000 evra, što je bez presedana u novojoj istoriji Župe“.

Inače, kako je „Rasina press“ pisala,  SO Aleksandrovac je neposredno pred penzonisanje Tome Savkovića (koji je pre dve godine otišao u mirovinu iz kruševačke poslovnice Telekoma) promenila Statut opštine, kako bi Savkovića primila na stalni rad,

Нема коментара:

Постави коментар