Navigacioni menij

уторак, 4. април 2017.

Lokalni moćnik se propisno obrukao u izbornoj kampanji


STAJKOVAC LAŽNO PODRŽAO ALEKSANDRA VUČIĆA


Aleksandrovac – Od 12.000 glasova, koliko je predsednik aleksandrovačke opštine Jugoslav Stajkovac  tvrdio da će obezbediti  SNS i Aleksandru Vučiću, sve je ostalo samo na lažnim obećanjima.


Prema Izveštaju RIK u Aleksandrovcu je za Aleksandra Vučića glasalo 7.700 birača, što je za oko 1.000 manje nego prošle godine, kada je   na parlamentarnim izborima SNS u Župi osvojio oko 8.600 glasova.
Naprednjaci Aleksandrovca optužuju Stajkovca za anti kampanju, tvrdeći da njegovi glasči nisu u većem broju izašli na izbore.
-Juga je samo dva dana išao u kampanju za SNS po selima Župe, a onda je naprasno odustao,  videvši da ugled SNS u Župi sve više raste. Kada smo mu predlagali, da nastavimo zajedno kampanju, rekao je da nema potrebe da se on dalje bavi izborima“ – kaže član odbora SNS i dodje, da je „odbornik GG „Pokret za Župu – Jugoslav Stajkovac“ iz Donjeg Stupnja glasao protiv Vučića“.
Članovi aleksandrovačkog odbora SNS napominju, da je Stajkovac šeretski obećao 12.000 glasova Vučiću, kako bi se zaštitio do eventualne odgovornosti za nezakonito toršenje budžeta opštine, a što je utvrdio državni Revizor.
Članovi Odbora župskih naprednjaka podsećaju članstvo, da su u decembru prošle godine ukazali vrhu stranke, na namere Stajkovca opisujući ga „da kopa zemlju i nebo, jer mu gori pod nogama, zbog brojih nepravilnosti u trošenja budžeta opštine za 2015. godinu, te da po svaku cenu želi da obezbedi mesto u SNS, kako bi izbegao odgovornost“.


Veći broj žitelja Župe, koji su zahtevali da im zbog eventualne osvete, ne objavljujemo imena u novinama, rekli su „Rasini press“ da je „Stajkovac dokazani preletač, ali samo u situaciji kada treba da odgovara pred zakonom. Tada zloupotrebljava svoje glasače nudeći ih velikodušno SPS, Dinkiću, DS, Velji Iliću, Koštunici, a sada i Vučiću. Kome više Jugo možeš da prodaješ jeftine štoseve“ – pitaju se građani Župe
Na zahtev „Rasine press“ da prokomentariše optužbe župskih naprednjaka i žitelja ovog kraja, u kabinetu predsednika opštine Jugoslava Stajkovca, rekli su nam „da on ne želi da daje bilo kakve izjave za naš list“
Tekst i foto:
Gvozden Zdravić

Нема коментара:

Постави коментар