Navigacioni menij

четвртак, 8. децембар 2016.

ŽUPSKA HOBOTNICA

     Činjenica je, da je Jugoslav Stajkovac u Aleksandrovcu sve, od predsednika opštine do babice, te da je njegova poslednja u svemu.
     Činjenica je da, raznorazni Organizacioni odbori , opštinsko Veće i Skupština opštine Aleksandrovac, (u kojoj Stajkovac ima apsolutnu veću od 32 odbornika njegovog „Pokret za Župu“),  služe samo kao formalno pokriće za ostvarenje  želja ovog samozvanog doktora nauka, iako najveću odgvornost za njegovo postupanje imaju oni,     koji mu sve to omogućavaju.
     O tome koliko se Stajkovac za 11 godina osilio na vlasti, govore brojne afere i skandali o kojima su srpski mediji izveštavali: „La fantana“ , „Buldozeri“, „Popravka službenog automobila“, „Župska berba“, „Stari mlin“, „Asfaltni putići“, „Tenderi za partijske kadrove“, „Pripravnički staž“,“Sufinansiranje medija“, „Pozorišne predstave“, „Doktorat“, „Grad“, „Prekovremeni rad“ i drugi.
      Iz te osionosti, koja do danas  NIJE zakonski sankcionisana, proistekla je njegova nebulozna odluka, o kojoj su pod oznakom hitno, izvestili svi srpski i Evropski mediji - da ODBIJE 70 MILIONA DINARA, koje  je država Srbija, tj. Ministarstvo infrastrukture, nudilo na poklon opštini Aleksandrovac za rekonstrukciju i asfaltiranje deonice puta od Igroša do Šljivova, dugog preko 4 kilometara.
     Odbijanje izgradnje tog puta, koji predstavalja najkraću vezu Beograda sa KiM, Stajkovac je pravdao izjavom, da on „neće Vasi Lekiću da pravi put fabrike „Fudlend“ u Igrošu“!?
    Nipodaštavajući neterese meštana Dobroljubaca, Panjevca, Šljivova, Parčina, Ljubinaca, Stubla, Igroša, Žilinaca, Strojinaca, Lepenca, Kovioca i drugih sela koja gravitiraju na ovom području, koji i danas gaze blato, Stajkovac je iznova pokazao, da mu nije stalo do interesa građana, već do zadovoljenja lične sujete.
Mnogobrojne prijave građana Župe, za lakrdije Stajkovca, ostale su kod nadležnih državnih organa samo mrtvo slovo na papiru. Zbog toga se nameće logično pitanje – ko štiti Stajkovca? Ko mu čuva leđa? Da li su to korumpirani pojedinci u Policiji, Tužilaštvu ili Sudstvu? Da  li isti ljudi čuvaju i dugogodišnje saradnike Stajkovca u Opštini, kao i delu privrede Aleksandrovca, gde je pustio pipke? Da li je Župska Hobotnica jača od države Srbije?
Našim čitaocima ostaćemo dužni odgovore na ova pitanja. Verujemo, samo na kraći vremenski period. 

    GVOZDEN  Zdravić

Нема коментара:

Постави коментар