Navigacioni menij

субота, 8. април 2017.

Lljudi, da li je ovo moguće?!

KOMUNALNO ANGAŽOVALO ADVOKATA IZ KRALJEVA DA OD SIROMAŠNIH GRAĐANA ŽUPE NAPLATI DUGOVE ZA VODU I KOMUNALNE USLUGE


Aleksandrovac – U Aleksandrovcu se desilo ono što do sada nije zabeleženo  u istoroji Župe. Poslovodstvo javnog komunalnog preduzeća, u dogovoru sa predsednikom opštine, angažovalo za veću svotu para, advokata Predraga Božovića iz  Kraljeva, kako bi od siromašnih i ekonomski iscrpljenih građana Župe naplatio višegodišnje dugove za utrošenu vodu i komunalne usluge.

Župljani kažu, da im je Božovića poslo opomene, sa mandatnom kaznom od 6.000 dinara, ako u roku od 15 dana ne izmire sva dugovanja.

To je bio povod što smo se 7. aprila našli u službenm prostorijama gradskog komunalnog,  zahtevajući od direktora Slađana Vidojevića da nam kaže, da li je zakonito i normalno da se u sveopštoj društvenoj krizi, na ovaj način šikaniraju siromašni građani Župe, i zašto je JKSP Aleksandrovac izabralo baš kraljevačkog advokata Božovića , pored OPŠTINSKOG PRAVOBRANILACA koji zastupa javni interes opštine, pa i javnog komunalnog preduzeća i za to prima solidnu platu, te desetak aleksandrovačkih advokata?

-Neću da ti odgovorim na pitanja. Piši šta oćeš“ – šeretski je prokomentarisao direktor Vidojevič, da bi na našu molbu ipak pristao na razgovor.

-Tačno je da smo početkom ove godine angažovali advokata Božovića iz Kraljeva, kako bi naplatili velike dugove od građana za vodu i komunalne usluge. Tačno je da smo mu dali nešto para, ali nije tačno da će naši građani da plate mandatne kazne od 6.000 dinara. Znači, imaju rok od 15 dana, pa ako plate dug onda advokat neće dalje da postupa“ – kazao je Vidojević.
Zatim je pročitao šta piše u našem zahtevu za informacije od javnog značaja i obeća, da će nam u zakonskom roku odgovoriti na sva pitanja.
-Sigurno ću u roku od 15 dana da ti dam odgovore na sva pitanja , pa neka me smene. I onako mi u oktobru ove godine ističe mandat, a posle toga vraćam se u moje preduzeće“ – tvrdi direktor Vidojević.
Bilo kako bilo, „Rasina press“ će nastaviti da informiše javnost  Župe o ovom jedinstvenom slučaju u Srbiji, jer je očigledno - da je sve urađeno nezakonito i na štetu građana, a zbog iz interesa pojedinaca.
Vidojević obećao da će za 15 dana odgovoriti na sva pitanja,
pa makar ga smenili sa direktorkog mesta 

Predsednik opštine i privatno angažovao advokata Božovića

Jugoslav Stajkovac, predsednik aleksandrovačke opštine, gle slučajnosti, uzeo advokata Predraga Božovića iz Kraljeva da ga zastupa u PONOVLJENOM sudskom procesu za duševni bol.

Tako su se njih dvojica 22. marta pojavili u Višem sudu u Kruševcu, gde je nakon UKIDANJA presude za duševni bol od strane Ustavnog suda, kao i Apelacionog suda u Kragujevcu, održano prvo ročište po tužbi Stajkovca iz 2012. godine, a protiv urednika "Rasine press" Gvozdena Zdravića i njegove supruge Valentine.    

Нема коментара:

Постави коментар