Navigacioni menij

четвртак, 6. април 2017.

Krivične i prekršajne prijave DRI i građana Župe protiv čelnika Aleksandrovca

PRIVATIZOVALI BUDŽET OPŠTINE

Aleksandrovac – Državna revizorska institucija DRI i građani Župe podneli su više krivičnih i prekršajnih prijava protiv čelnika Aleksandrovac, koji su 
tako reći, privatizovali budžet opštine i na razne načine oštetili opštinsku kasu za milionske svote para.

Među prijavljenima su: Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac, Dobrila Vukojević, načelnica opštinske Uprave iz penzije, Siniša Mladenović, direktor sada već bivše opštinske Direkcije za urbanizam i izgradnju, Zoran Anđelković, direktor Doma kulture, Stevka Savković, bivša direktorka DU „Naša radost“, te sadašnja direktorka te ustanove Daliborka Simić, kao i Dragan Ilić, direktor Muzeja vinarstva.


Koliko je Redakcija našeg lista bila u pravu, kada je u januaru ove godine pisala o neviđenom lopovluku aleksandrovačkih vlastodržaca, govori i i to, da je Državna revizorska institucija DRI podnela protiv Dobrile Vukojević, načelnice OU Aleksandrovac ne samo krivičnu već i prekršajnu prijavu.


U prijavama građana i DRI protiv vlastodržaca opštine stoji, da je predsednik opštine Jugoslav Stajkovac i njegova dugogodišnja saradnica i načelnicaUO iz penzije Dobrila Vukojević, odgovorni za brojne malverzacije i mahinacije u trođenju opštinskog budžeta i prouzrokovanu štetu od preko 90 miliona dinara.

TERAJU SILU 

Upravni Inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu,  pre tri meseca, doneo  je Rešenje u kome stoji,  da načelnica OU Dobrila Vukojević ne može više da bude na funkciji, tj. stalnom radu u opštini, zbog toga što je još prošle godine napunila 65 godina života i 40 godina radnog staža. Inspektorat je obavezao predsednika opštine i opštinsko Veće da Vukojevićevu razreše dužnosti , ali je do danas sve ostalo samo mrtvo slovo na papiru.   G.Zdravic 

Нема коментара:

Постави коментар