Navigacioni menij

уторак, 4. мај 2021.

Bivši trio oglobio građane Župe


MULJALI NA SVE STRANE, PA ZA PROBLEME GRAĐANA KRIVILI VLADU SRBIJE I ALEKSANDRA VUČIĆA

Aleksandrovac – Na primeru Vukosava Viće Sudimca, koji je u izvršnom sudskom postupku naplatio od opštine Aleksandrovac oko 15.000.000 dinara ili blizu 140.000 evra za 11-godišnju apanažu likvidacionog Upravnika „Informativnog centra“, iako je 2008. godine podneo ostavku na tu dužnost, jasno se vidi dugogodišnji pljačkaški odnos bivše Župske vlasti GG „Pokret za Župu – DS“, prema budžetu i građanima opštine Aleksandrovac.

U nameri da prikriju bahato krčmljenje para u opštnskoj kasi od 2004 – 2018.godine, Jugoslav Stajkovac, Dobrila Vukojević i Tomiša Toma Savković, menjali su Statut opštine, proizvoljno tumačili Zakone Srbije, te po potrebi, drvlje i kamenje bacali naVladu Srbije, SNS i Aleksandra Vučića.

Tako je Stajkovac, u više navrata, sa govornice lokalnog parlamenta iznosio paušalne trdenje, kako su Vlada Srbije, SNS, Aleksandar Vučić i hradnjačarski lobi, krivi za „katastrofalnu politiku otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda. U prvom redu, malina kupina i drugog obojenog voća“!?

Na primedbu tadašnjih odbornika SNS u SO Aleksandrovac, da je od predviđenih 15.000.000 dinara za poljoprivredu, koalicija GG „Pokret za Župu – DS“, u te svrhe godišnje trošila od 2.000.000  do 5.000.000 dinara, a ostatak para preusmeravala na „Bucine Dane“, „Julske igre“, „Župsku berbu“ i druge manifestacije za „zgrtanje para pojedinaca“, Stajkovac je obuzet mržnjom i besom, javno etiketirao lokalne čelnike SNS – da su „funkcionalno nepismeni,  da mu ništa ne mogu, te da SNS u Aleksandrovcu predstavlja minornu stranku, koju on sažaljeva, i koju ne samtra za ozbiljnog političkog protivnika“.

Tomiša Savković je u dogovoru sa Stajkovcem, isposlovao 2015. godine odluku Skupštine opštine Aleksandrovac o promeni Statuta opštine, kao i o njegovom stalnom radu u lokalnom parlamentu.

Nime, Savković je bio na stalnom radu u kruševačkoj Pošti, da bi istog dana kada je dobio Rešenje za penziju, stupio na stalni rad u Skupštinu opštine Aleksandrovac. Tako je pored penzije od 64.000 dinara do avgusta 2020. godine primao i platu predsednika SO od 95.000 dinara, i to za spikerisanje na sednicama lokalnog parlamenta, koje su se održavale jednom u tri meseca.

Ovaj večiti funkcioner, koji je u Izbornoj noći preleteo u jato SNS tvrdi, da u slučaju Vukosava Sudimca ništa nije kriv, već da sva odgovornost pada na dušu bivšeg predsednika opštine i bivše načelnice OU Jugoslava Stajkovca i Dobrile Vukojević!?

Dobrila Vukojević, u sadejstvu sa Stajkovcem i Savkovićem kršila propise i Zakone države Srbije. Tako je nakon odlaska u penziju 2016. godine, još godinu ipo dana nezakonito ostala na funkciji načelnice opštinske Uprave u Alčeksandrovcu. Za to vreme primala je penziju od 60.000 dinara i načelničku platu od preko 80.000 dinara. Sve to, uprkos Naredbi inspekcije Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu - „da momentalno napusti funkciju načelnice OU, jer njeno dalje ostajanje na toj dužnosti proizvodi štetu po budžet opštine Aleksandrovac, kao i krivičnu i mterjanu odgovornost“!?

Dobrila Vukojević označena od Državne revizorske institucije DRI, da je 2015.godine sprovela Odluku o prekovremenom radu Jugoslava Stajkovca, Tomiše Savkovića i još desetak opštinskih funkcionera . Oni su razgovor sa građanima Župe, koji su obavljali subotom i nedeljoim, naplaćivali kao prekovremeni rad, a u te svhe je iz opštinske kase potrošeno 540.000 dinara.

Inače, na predlog GG „Pokret za Župu“ Dobrila Vukojevioć je odlukom SO Aleksandrovac, pre dvadesetak dana, ponovo imenovana za člana opštinske Izborne komisije, gde je desetak godina bila predsednik, te za svaki izborni ciklus primala apanažu od preko 100.000 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар