Navigacioni menij

недеља, 9. мај 2021.

Kompletno bivše rukovodstvo opštine Aleksandrovac umešano u aferu "Vuća"

NALOŽILI PRAVOBRANIOCU DA SE NE ŽALI NA VISINU APANAŽE VUKOSAVA SUDIMCA

Aleksandrovac – U vanparničnom popstupku utvrđivanja visine naknade za rad Vukosava Sudimca, likvidacionog Upravnika JP „Informtivni centar“, javni opštinski pravobranilac Aleksandra Kovačević NIJE, po nalogu bvšeg opštinskog rukovodstva, pred Sudom osporila potraživanja Sudimca, da bi dve godine kasnije, u Žalbi na prvostepenu presudu istakla, da Vukosav „ništa nije radio od 2008 do 2018. godine“!?

Pravni tim „Rasine press“ zaključuje da se u kontradiktornim radnjama OJP Aleksandre Kovačević, jasno vidi namera bivšeg opštinskog rukovodstva, da se zarad ličnog interesa, opljačka budžet opštine Aleksandrovac.

OJP se na ročištu od 6.11.2017. godine izjasnila da  je „saglasna sa povlačenjem predloga Sudimca za isplatu paušalnog iznosa troškova za rad likvidacionog Upravnika u JP „Informativni centar“, te da prihvata predlog Sudimca da njegova apanaža bude u visini prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji, (odnsno oko 57.000 mesečno prim. Redakcije).

Ona je prihvatila i to, da se OJP neće žaliti na Rešenje osnovnog suda u Brusu SJ u Aleksandrovcu, jer su se predlagač Vukosav Sudimac i OJP odrekli prava na žalbu, pa je Rešenje postalo pravosnažno tog 6.novembra 2017. godine.

Šta se, međutim desilo u glavi sada več bivšeg OJP Aleksandre Kovačević, koja je u žalbi na prvostepenu presudu o utvrđivanju visine apanaže Vukosava Sudimca od 15.07. 2019. godine  (po preuzimanju vlasti u Aleksandrovcu od strane SNS prim. Redakcije)  Apelacionom sudu u Kragujevcu napisala, da je Vukosav Sudimac zaista obavljao posao likvidacionog Upravnika do 5.11.2008. godine, a da posle to ništa nije radio do 2018. godine, kada je ga je SO ponovo razrešila!?

Umesto dalje analize rada Aleksandre Kovaćević, sada već bivšeg OJP, koja je početkom 2020. godine razrešena ove dužnosti, pogledajte šta sve piše u Rešenju o utvrđivanju naknade - apanaže za rad likvidacionog Upravnika, kao i u Žalbi OJP na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brusu SJ u Aleksandrovcu.



Нема коментара:

Постави коментар