Navigacioni menij

среда, 13. јануар 2021.

Vrnjačka SB izašla iz COVID režima

 

 

 

 


MERKUR PONOVO PRIMA DIJABETIČARE I REKREATIVCE

Specijalna bolnica Merkur nije više u režimu COVID bolnice i od 18 januara počinje normalno  da radi i prima goste. Očekuje se veliki broj dijabetičara, koji zbog pandemije COVID-a  nisu stigli na uobičajeni tretman u  renomiranu vrnjačku zdravstvenu ustanovu, ali I rekreativaca iz zemlje i inostranstva.

Ovde se užurbano radi na pripremama za početak normalnog rada:  vrši se dezinfekcija prostora po preporukama kriznog Štaba,  a uz podršku stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Kraljevo i infektologa Zdravstvenog centra Studenica, (koristeći i iskustvo ruskog tima za dezinfekciju objekata, koji je u maju prošle godine izvršio dezinfekciju ove bolnice).

Po planu imunizacije Ministarstva zdravlja RS i Zavoda za javno zdravlja Batut, zaposleni u Merkuru imaju mogućnost vakcinacije u prvom krugu, čime će se dodatno povećati bezbednost gostiju. Treba reći i to, da je tokom jučerašnjeg dana deo radnika Merkura primio vakcinu protiv virusa Korona.

Inače vrnjačka SB je 8. januara otpustila poslednje pacijente obolele virusa. To znači da će od 18. januara svi kapaciteti Merkura biti ponovo dostupni za lečenije dijabetičara o trošku Republičkog Fonda, ali i za odmor i uživanje gostiju. 

Нема коментара:

Постави коментар