Navigacioni menij

среда, 13. мај 2020.

Župljani položili ispit zrelosti u pandemiji virusa Korona


BROJ OD 41 OBOLELOG DOKAZ ODGOVORNOG RADA SLUŽBI I INSTITUCIJA U ALEKSANDROVCU

Aleksandrovac – Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac na kojoj su sumirani rezultati sprovedenih mera na prevenciji i lečenju Župljana od virusa Korona.

Članovi Štaba su jednodušni  u oceni, da su opštinske ustanove i državne institucije u Aleksandrovcu dale veliki dorinos na suzbijanju virusa, što potvrđuje i broj od 41 obolelog lica, koji je tako reći zanemarljiv u odnosu na ukupan broj od preko 25.000 građana Župe.

Članovi Štaba su obavestili medije, da je do danas od virusa Korona izlečeno 36 Župljana, dok se njih petoro (sa lakšim oblicima infekcije respiratornih organa) nalazi na lečenju u kruševačkoj Infektivnoj klinici, te da će oni uskoro biti izlečeni.

Ocenjujući pojedinačni doprinos službi i institucija, predsednik opštine aleksandrovac dr Mirko Mihajlović, koji je ujedno i predsednik  opštinskog Štaba za VS, posebno je pohvalio rad lekara i medicinskog osoblja Doma zdravlja u Aleksandrovcu, kao i  Komunalnog preduzeća, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Policijske stanice u Aleksandrovcu.

-Svi oni su odgovorno izvršavali sve postavljene zadatke, bilo da su u pitanju odluke Štaba ili propisane mere Vlade Srbije na suzbijanju virusa Korona za vreme trajanja VS. Dobri rezultati zajedničkog rada i delovanja ne smeju da nas zavaraju, jer opasnos od virusa Korona još uvek nije prošla. Zato apelujem na sve građane Župe da drže socijalnu distancu, kao i da nose zaštitne maske i rukavice na: ulici, u kafićima, apotekama , prodavnicama, na pijaci, u frizerskim salonima i svuda tamo gde je to neophodno“ – zaključio je predsednik Mihajlović.

Kako se na današnjoj sednici čulo, pohvale za dobar rad svih služi i institucija u Aleksandrtovcu, stigle su i od Republičkog Štaba za Vanredne Situacije.

Нема коментара:

Постави коментар