Navigacioni menij

понедељак, 11. мај 2020.

Selo sportskih entuzijasta



RAKLJANCI UREDILI SEOSKO IGRALIŠTE

Aleksandrovac – Meštani župskog sela Raklja, juče su izveli akciju uređenja seoskog igrališta, u kojoj je učestvovalo više od tridesetak mladih tog sela, i onih koji se tako osećaju.

Prema rečima Vukosava Žarkovića, za pet sati društveno korisnog rada, kompletno je sređeno igralište kod Topa, gde se vikendom okuplja veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, ali i sportskih entuzijasta koji su zakoračili u petu i šestu deceniju života.

-Juče je urađeno mnogo toga. Pokošena je trava , popravljeni  golovi, obeležene linije igrališta, pokupljen čvrst otpad, te uklonjeno divlje rastinje  na parceli nogometnog igrališta od preko 30 ari. U ovoj akciji učestvovali su i mladi i stari žitelji našeg sela, koje tradicionalno neguje sportski duh. Zadovoljstvo je videti veći broj dece i omladine, kako rade vežbe, igraju fudbal i uživajiu igralištu koje smo izgradili pre više od 50 godina“ – kaže Vukosav i dodaje, da će „prema planu, rukovodstvo opštine Aleksandrovac izdvojiti ove godine finansijska sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju ovog igrališta, jer je Raklja jedno od retkih sela Župe u kome iz godine u godinu raste broj novorođenčadi“.

Inače, Vesna Žarković iz Raklje, koja se nalazi na privremenom radu u Švakcarskoj, juče je prva čestitala svojim komšijama na dobro izvedenoj akciji. U poruci na viberu Vesna je još napisala, da će sa svojim unučićima uskoro istrčati na fudbalski teren.

Нема коментара:

Постави коментар