Navigacioni menij

субота, 14. март 2020.

Propao pokušaj smene vlasti Brusa



„PIKSI“ OSTAO KRATKIH RUKAVA

Brus – Potpisnici vanredne sednice Skupštine opštine Brus, koje je predvodio odbornik Aranđel Stojković, poznatiji u bruskom kraju po nadimku „Piksi“, nisu juče obezbedili većinu parlamentaraca za smenu predsednika Saše Miloševića i aktuelnog rukovodstva ove opštine.

Bruskoj opoziciju u SO, nisu tako reći bila dovoljna, ni dva zaustavna vremena, da skupe većinu od 15 odbornika i tako ostvare svoje političke namere.

Na prvoj prozivci u 11 časova, od 12 potpisnika za menu rukovodstva Opštine, na sednicu je došlo njih 10, dok je na drugoj u 13 časova bilo samo osmoro odbornika.
Nakon toga, sekretar SO Milica Mihajlović konstatovala je, da nije bilo kvoruma za održavanje sednice, te da će o datumu i vremenu nove sednice, predsednik SO dr Miroslav Panić blagovremeno obavestiti odbornike.

Vidno usplahiren, odbornik Stojković je u Sali SO Brus održao konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdio, da je njegova, kao i namera preostalih 11 odbornika koji su potpisali zahtev za održavanje sednice i smenu predsednika opštine, bila „velika briga za budžet opštine“ !?

-Zaista nam nije bila namera da se, sada u Izbornoj kampanji, domognemo funkcija, već  da zaustavimo nenamensko trišenje opštinskog budžeta. Mi smo procenili da bi spasili oko 200.000.000 dinara Opštinskih para, od nenamenskog trošenja i prelaska u privatne džepove“ – pokušao je Stojković da objasni pripadnicima sedme sile razloge svog nezadovoljstva.

Inače, Stojković je obavljao funkcijau zamenika predsednika opštine, sa koje je pre godinu ipo dna smenjen.  Isto toliko, trajala je njegova borba za povratk odborničkog mandata, koji mu je vraćen pre tri meseca.

Нема коментара:

Постави коментар