Navigacioni menij

субота, 28. март 2020.

In memoriam



ODLAZAK VELIKANA RASINSKOG OKRUGA

Juče je u Kruševcu u 66 godini života preminuo Vladimir Vlada Tasić, predsednik Gradskog odbora SPS Kruševac, istaknuti društveni radnik i publicista.

Vest o iznenadnoj smrti ovog velikana Rasinskog okruga, duboko je potresla sve nas koji smo imali privilegiju da sa njim sarađujemo i da se družimo. Zato smo mu neizrecivo zahvalni za humanost, plemenitost i dobročinstvo, koje je celog svog života svima poklanjao. Zato ćeš, poštovani Vlado, večno živeti u našim i srcima žitelja Rasinskog okruga.

Vladimir Tasić rodjen je 30. maja 1954. godine u Kruševcu gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na pravnom Fakultetu u Beogradu. Od 1982 – do 1987. godine obavljao dužnost opštinskog javnog tužioca, a od 1992 – 2000 bio na funkciji načelnika Upravnog Rasinskog okruga.

Jedan je od osnivača Socijalističke partije Srbije. Bio je član GO SPS , zatim član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS. Pune 22 godine obavljao funkciju predsednika GO SPS Kruševac. Tačnije, od 1998. godine do dana smrti. 

Pored mnogobrojnih profesionalnih i političkih obaveza Vladimir Tasić  nalazio vremena i za svoj književni rad. Autor je i koautor desetak knjiga i publikacija.  Pre dvadesetak dana objavio svoju poslednju knjigu  pod nazivom “ Kruševačka filosofija mira – simbol mirotvorstva u Srbiji”.

Sahrana Vladimira Vlade Tasića biće objavljena danas u 14 časova na Starom groblju u Kruševcu.

Нема коментара:

Постави коментар