Navigacioni menij

субота, 18. јануар 2020.

Burna Skupština akcionara aleksandrovačke „Župljanke“


ZBOG BANKROTSTVA PREDUZEĆA AKCIONARI 
TRAŽE HAPŠENJE BIVŠEG RUKOVODSTVA

Aleksandrovac 17. januar – Više od sedamdeset akcionara - bivših radnika aleksandrovaćke „Župljanke“, zahtevaju od nadležnih državnih organa da odmah sprovedu detaljnu istragu i uhapse bivše rukovodioce tog preduzeća, koji su  kako ističu, u dužem vremenskom periodu odgovorni za brojne mahinacije i malverzacije, a što je za posledicu imalo bankrotstvo ove nekada uspešne  Fabrika za proizvodnju konfekcije i pozamanterije.

Miodrag Šljivić, Milan Knežević, Naradža Crnić, Svetlana Aleksić, Radica Arsić, Gordana Knežević, Mirjana Katančević, Marija Radojičić i dugi poverioci (kojima na ime neisplaćenih zarada i PIO doprinosa  „Župljanka“, dugije milionske svote novca) optužili su bivše rukovodstvo na čelu sa Radoljubiom Mijškovićem za kriminal i korupciju.

-Radoljub Mijušković i članovi njegove familije koje je (od momenta privatizacije juna meseca 2006. godine do  do 17. januara  2018.godine, kada je otvoren stečajni postupak) postavljao na rukovodeća mesta, odgovorni su za neviđenu pljačku „Župljanke“ imovine, vrednu više stotina miliona evra. Niko od njih do sada nije za to kažnjen. Zahtevamo od nadležnih državnih organa da odmah i bez čekanja sprovedu detaljnu istragu i uhapse odgovorne“ – zdušno ističu  akcionari „Župljanke“ i dodaju, da su „brojne krivične prijave protiv rukovodioca ove firme, uglavnom završavale u fiokama nadležnih državnih organa“.

- Nečuveno  je i to, što je posle izvršne Sudske odluke o proglašenju bankrotstva od 10.januara 2019. godine „Župljanka“  nastavila do današnjih dana sa nezakonitim poslovanjem. To i takvo poslovanje išlo je preko fantomske firme „Župljanka plus“ čiji je osnivač zet Radoljuba Mijuškovića“ – tvrdi poverilac Miodrag Šljivić, koji je i nekadašnji predsednik Sindikata župskih tekstilaca.

Odgovarajući na mnogobrojmne optužbe sada već bivših radnika „Župljanke“ Radoljub Mijušković, bivši generalni direktor ove firme, rekao „da su sve optužbe protiv njega nameštene“.

-Vidite da me pored bivših radnika „Župljanke“ za navodno nezakonito poslovanje optužuje i stečajni upravnik iz Kraljeva, kao i predstavnik poreske Uprave iz Kruševca. Sve je to namešteno i dogovoreno. Ja sam radio časno i pošteno“ – tvrdi Mijuškiović i dodaje, da ga „danas etiketiraju oni, koje je najviše pomogao“.

Pored bujice opštužbi na račun bivšeg rukovodstva, na jučerašnjoj burnoj sednici Skupštine akcionara "Župljanke" u bankrodstvu, izabran je novi predsednik Skupštine akcionara, kao i novi predsednik Odbora poverilaca, sa zadatkom da pripreme potrebnu dokumentaciju i sprovedu prodaju zatečene imovine preduzeća (nove Upravne zgrade sa pogonom za čičak traku na tri sprata, Pogona stare tkačnice, kao i stare Upravne zgrade, koja je locirana preko puta bivše „Župljankine“ šivare, a sada kafane „Dvor“).

Dug od oko 164 miliona dinara

Skupština akcionara „Župljanke“ utvrdila, zaključno sa 17. januarom,  dug  ovog preduzeća u bankrodstvu prema državi, bivšim radnicima, dobavljačima repromaterijala i drugim poveriocima tog preduzeća od blizu 164 miliona dinara. Prema rečima članova novoizabranog Odbora poverilaca, u zavisnosti od prodajne cene objekata, proizvodne opreme i druge imovine, biće proporcionalnio namireni svi dužnici „Župljnke“.

Нема коментара:

Постави коментар