Navigacioni menij

петак, 28. фебруар 2020.

Trsteničko preduzeće „Petoletka“ d.o.o. uspešno posluje


IZVOZE VIŠE OD 70 ODSTO PROIZVODNJE

Trstenik – Uprkos zastareloj proizvodnoj opremi, sklopovi za hidrauliku i pneumatiku tresteničkog preduzeća „Petoletka“ nalaze kupce i na probirljivom evropskom i svetskom tržištu. Prošlogodišnja poseta predsednika Aleksandra Vučića, dodatno je stabilizovala poslovanje ove  fabrike i ohrabrila poslovodstvo za kupovinu novih, najsavremenijih mašiina.

Direktor Ljubisav Panić objašnjava, da su rezultati črtvorogodišnjeg poslovanja „Petoletke“ d.o.o (osnovanog 4. janura 2016.) veoma dobri.

-Poslujemo pozitivno. To znači, da redovno isplaćujemo plate, kao i obaveze prema državi i dobavljačima. Kvalitet proizvoda naše firme dobro je poznat  kupcima u Rusiji, Iranu, Velikoj Britaniji i drugim državama Evrope i Sveta, gde izvozimo  preko 70 osto proizvodnje. Čestitke za dobar rad pripadaju, pre svega, našim vrednim i spretnim radnicima, koji na mašinama od preko 30 godina proizvode složene uređaje za uljnu hidrauliku i pneumatiku. Treba reći, da od osnivanja (4. januara 2016 do danas) imamo veliku podršku resornog ministarstv i predsednika Alksandra Vučića, čija je poseta 24. februara 2019. godine stabilizovala poslovanje naše firme i otvorila perspektivu daljeg napretka i razvoja – kaže direktor Panić.

On ističe, da je predsednik Vučić iskazao veliko razumevanje i simpatije za 800 radnike „Petoletke“ d.o.o. koji su iz stečaja kupili fabriku, te uz njegovu pomoć, 20. septembra prošle godine postali i formalni vlasnici 25.000 kvadrata poslovnog prostora, kao i zatečene proizvodne opreme ove fabrike, koja je nekada poslovala u sistemu bivše Kompanije „Prva Petoletka“.

-Za nekoliko meseci očekujemo nabavku prvog kontingenta najsavremenijih strugova, koji su poslednja reč tehnike. Reč je o 10 do 15 komada takvih mašina, vrednih preko milion evra. Želja nam je da u narednih nekoliko godina zamenimo sve stare i dotrajale mašine, novim savremenim obradnim centrima. To bi bilo od velikog značaja za ceo Region, a odrazilo bi se i na povećanje obima i kvaliteta svih proizvoda iz osnovnog programa  d.o.o „Petoletka“. Realizacijom ovog programa, stvorili  bi uslove za upošljavanje većeg broja novih proizvodnih i visokostručnih kadrova – kaže direktor Panić i dodaje, da će u dogovoru sa predstavnicima resornih ministarstava i Vade Srbije „Petoletka“ uzeti pod povoljnim uslovinma potrebna kreditna sredstva za kupovinu novih mašina.

Ovde još ističu, da su sačinili detaljan plan otplate kreditnih sredstava na mesečnom nivou, kako nabavka nove opreme, ni jednog trenutka ne bi ugrozila stabilost poslovanja d.o.o „Petoletka“, koja je u vlasništvu njenih radnika.

Нема коментара:

Постави коментар