Navigacioni menij

субота, 8. октобар 2016.

VLAST U ŽUPI DELI GRAĐANE: Za jedne asfalt i rasveta , dok drugi gaze blagto i žive u mraku

Da mnogo toga u aleksandrovačkoj opštini zavisi od politike, pokazuje i to što stanari  dve višespratnice  u naselju „Rasadnik“  već deset godina gaze blato, a nemaju ni ulično osvetljenje, dok njihove komšije u drugim gradskim kvartovima, žive normalano.




Lekar specijalista Ljubiša Pantić, objašnjava  da vladajuća aleksandrovačka koalicija GG „Pokret za Župu“ – DS, deli građane na podobne i nepodobne.
-Oni ucenjuju sve građane naše opštine i tako se već godinama održavaju na vlasti. Bez griže savesti poručili su nam, da nećemo dobiti asfalt i uličnu rasvetu, jer  nismo njihovi  glasači“ – kaže doktor Pantić i dodaje, da  su vlastodršci Aleksandrovca  privatizovali budžet, „jer  o trošku opštine  podobnima asfaltiraju dvorišta, grade vodovodnu i kanalizacionu mrežu, daju jednokratnu socijalnu pomoć, plaćaju pripravnički staž i mnogo toga drugog“.

Ove reči Pantića potvrđuju i ostali stanari tog naselja, koji zbog straha od osvete vlasti, nisu želeli da im imena objavimo u „Rasini press“.
Milan Arsić i njegova Majka Milija iz  župskog sela Bobote tvrde, da je predsednik opštine Jugoslav Stajkovac  o trošku opštine „prvo častio sebe, a potom i svog zeta i čerku“.



-Mediji su naširoko pisali, kako je prošle godine Stajkovac  iz budžeta opštine dao milione za asfaltiranje „Omladinske ulice“, u kojoj ima porodičnu kuću. Ovih dana je asfaltirao 700 metara sokaka od Molitvišta do zadnje kuće u Arsićima“, gde mu žive zet i ćerka“ – kažu Milan i Milija i dodaju, da su im „putari po nalogu opštinara zatvorili ulaz u dvorište kuće, jer nisu podobni“.

U nameri da čujemo, šta o tvrdnjama građana misle odgovorni aleksandrovačke opštine telefonom smo kontaktirali kabinet predsednika opštine, gde su nam rekli da „predsednik ne želi da komentariše nebulozne izjave pojedinaca“. 
ne izjave pojedinaca“. G.Zdravić

Нема коментара:

Постави коментар