Navigacioni menij

недеља, 6. октобар 2024.

Napuštena zgrada Doma zdravlja u ulici 29. novembar ugrožava bezbednost Župljana

FASADA VEĆ GODINAMA - OTPADA


Iako su nadležne inspekcijske službe, zbog opasnosti po bezbednost građana Župe, početkom 2019. godine donele rešenje o rušenju objekta napuštene zgrade aleksandrovačkog Doma zdravlja, u ulici 29. novemar, sve je do danas ostalo samo slovo na papiru. Delovi fasade svakodnevno padaju na trotoar, ali i prolaznike.

Sagovornici „Rasine press“ iz Doma zdravlja objašnjavaju, da je pre nekoliko godina postojala dobra volja da se zgrada sruši, i tako problem reši, ali se iz nepoznatih razloga odustalo od toga.

-Sada su se okolnosti promenile. To znači, da su pokrenuti odgovarajući procesi, koji će omogućiti da ceo prostor bude oplemenjen. U toj nameri, izvršena je parcelacija celokupnog zemljišta u vlasništvu opštine Aleksandrovac na kojoj se zgrada nalazi, što predstavlja bitan preduslov za potencijalne investitore“ – kažu sagovornici našeg lista, koji nisu želeli da im imena objavimo u novinama.

Stanari centralne aleksandrovačke ulice, koje smo anketirali ističu, da je krajnje vreme da nadležni povedu više računa o izgledu grada.

-Kada pričamo o zgradama koje ruže naš grad, onda pored ove, moramo da pomenemo i kafanu „Brod“ u centru grada, a preko puta nje i famoznu zgradu „Profitnog centra Župa“ u čijem sklopu je i zgrada Opštine. Sva tri objekta treba odmah do demelja srušiti, jer deliju sblasno i ne služe ničemu. Krajnje je vreme da nadležni povedu više računa o celokupnom izgledu Aleksandrovca, jer greške nečijeg nehata ili nemara, svi skupo plaćamo“.

Ako je suditi po rečima obe strane, onda je sasvim sigurno da dobre ideje, pretočene u praksu  - donose progres.  Gvozden Zdravić 

Нема коментара:

Постави коментар