Navigacioni menij

петак, 17. децембар 2021.

Predstavljena Studija eksploatacije dijabaza na Rađevicama

GRAĐANI ŽUPE PROTIV OTVARANJA KAMENOLOMA

Aleksandrovac - Na današnjoj javnoj raspravi i prezentaciji Studije o proceni uticaja na životnu sredine Projekta „Eksploatacije dijabaza kao tehničko građevinskog kamena na površinskom kopu Pleš”, održanoj u aleksandrovačkom Domu kulture, došlo je do polarizacije mišljenja i stavova predstavnika Ministarstva za zaštitu životne sredine i građana Župe.

Građani su izneli brojne primedbe, protiv otvaranja kamenoloma na Rađevicama, te zaključili da je Studija izvodljivosti u suprotnosti sa njihovim interesima. Tačnije, da bi otvaranje kamenoloma veoma negativno uticalo na život građana i eko-sistem planinskog dela Župe.

Na skupu su se mogli videti transparenti građana: „Zaštitimo Rađevice“, „Život damo, Rađevice ne damo“, „Ne uništavajte nam prirodu“ i druge. 

Reagujući na primedbe građana, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine istakli su, da su svaku primedbu uneli u zapisnik, te da će iste biti predmet šire stručne analize i razmatranja kompetentnih službi tog Ministarstva.Нема коментара:

Постави коментар