Navigacioni menij

субота, 14. новембар 2020.

Reč urednika

 KO TO TAMO ZAMAGLJUJE ISTINU?

Narodna masksima - zdrav čovek ima milion želja, a bolestan samo jednu – sve više dobija na značaju u pandemiji virusa Korona, koja je zahvatila ceo Svet.

Ova opaka bolest potvrđena je (od 1. oktobra do sada) kod 300 građana aleksandrovačke Župe, što u odnosu na ukupan broj stanovnika, ovaj kraj izdvaja među najzareženije u Srbiji.

U nameri zaustavljanja daljeg šitrenje virusa, Štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac doneo je niz odluka i preporuka, koje se naslanjaju na odluke Vlade Srbije i Republičkog Zavoda za javno zdravlje.

Među najnovijim odlukama je i ona o radu kafića, kafana i trgovinskih objekata, od 6 do 19 časova. Sve u nameri da se izbegnu veća okupljana građana, a širenje virusa svede na najmanju moguću meru.

Umesto da podrže propisane mere opštinskog Štaba, a u cilju očuvanja opšteg zdravlja Župljanja, jedan broj vlasnika aleksandrovačkih kafića i kafana, pokušali su juče, preko društvenih mreža, da falsifikuju činjenice.

Zapravo, hteli su da dokažu, kako je odluka o ograničenju rada kafana i kafića, volja predsednika i rukovodstva Opštine, a  ne odraz teške epidemiološke situacije u Župi.

Da bi obezbedili „pokriće“ za svoje proizvoljne tvrdnje, predstavili su se u javnosti, kao zastupnici nekakvog Udruženja ugostitelja Župe, koje istini za volju ne postoji, niti je ikada postojalo.

Tim i takvim ugostiteljima, koji uglavnom ne poštuju ni jednu od mera opštinskog Štaba, nije na prvom mestu bilo zdravlje Župljana. Njima su, sada i uvek, najvažnije pare, tj. profit.

Zato su zamenom teza pokušali da dokažu, kako su neopravdano oštećeni i kako u drugim gradovima Srbije kafići i kafane rade do 23 časa. Pri tom „zaboravljajući“, da u većini opština u zemlji nije uvedena vanredna situacija, jer je procenat zaraženih znatno manji u odnosu na ukupan broj stanovnika u tim opštinama.

U čitavoj ovoj  priči o zameni teza i pokušaju zamagljivanja istine, raduje činjenica, što su građani Župe odmah prepoznali i jednodušno osudili namere ove interesne grupice ljudi.    

Нема коментара:

Постави коментар