Navigacioni menij

субота, 4. април 2020.

I oni su heroji



UPRKOS OPAKOM VIRUSU KOMUNALCI POŽRTVOVANO RADE

Aleksandrovac/Brus - Pored lekara i mdeicinskih sestara, koji u pandemiji virusa Korona svakodnevno rizikuju svoje zdravlje kako bi izlečili zaražene, veliki doprinos merama Vlade i državnog vrha, daju i zaposleni u komunalnim preduzećima širom Srbije. Među herojima današnjice su i komunalci Aleksandrovca i Brusa, koji požrtvovano rade na dobrobit svih građana te dve opštine.

- Bez obzira na VS, danonoćno brinemo o čistoći grada, iznošenju smeća i dezinfekciji ulica i lokalnih puteva u svim Mesnim Zajednicama Župe. Pored toga, postavili smo tankove sa natrijumhipohloridom u gradu i MZ, kako bi našim građanima omogućili svakodnevnu dezinfikuju: stambenih prostorija, predmeta i stvari u domaćinstvu, kao i staja, farmi, obora, i drugih prostorija od Korona virusa“ – kaže Zoran Vasa Pavličević, direktor aleksandrovačkih komunalaca.

On ističe, da je na izvršenju pomenutih zadataka u uslovima VS angažovano oko 80 radnika, što čini više od 70 odsto od ukupnog broja zaposlenih u JKSP Aleksandrovac.

Ivan Jelićić, direktor JKP „Rasina“ u Brusu, kaže da njegovi m radnicima, ništa nije teško, u pandemiji virusa Korona.

- Kod radnika našeg preduzeća vlada velika sloga i želja da u ovim teškim danima pomognemo jedni drugima. Želimo da naši građani znaju, da nisu sami i da u svakom trenutku mogu da računaju na našu pomoć. Mi smo, kao i naše kolege u Aleksandrovcu, angažovani non-stop na obezbeđenju higijene grada, dezinfekciji ulica i puteva, obezbeđenju zdrave pijaće vode, te drugim poslovima koje nam je Opština poverila“ – kaže Jeličić.

Pomenimo da, već po tradiciji, aleksandrovački i bruski komunalci odlično sarađuju. Bilo da je reč o ispomoći u rešavanju nekog problema, ili zajedničkom druženju pri obeležavanju važnih opštinskih praznika.

Нема коментара:

Постави коментар