Navigacioni menij

четвртак, 12. септембар 2019.

Protest meštana potkopaoničkih selaBLOKIRAN PUT BRZEĆE – KOPAONIK ZBOG IZGRADNJE MINI ELEKTRANE

Radmanovo -  Više od 400 meštana potkopaoničkih sela Radmanovo, Vlajkovci, Brzeće, Đerekare, Blaževo i Paljevštica blokirali danas  regionalni putni pravac Brus – Brzeće – Kopaonik, zbog početka radova na izgradnji mini elktrane na reci Graševki u Radmanovu.

Meštani su jutros oko 9 časova traktorima i automobilima blokirali ovaj putni pravac, i kako kažu, blokada će trajati dok izvođač radova ne izbaci teške mašine iz rečnog korita.

Predstavnik MZ Radmanovo Goran Pavličević objašnjava, da je  izvođač radova  „Metalac“  d.o.o iz Kuršumlije u zoru oko 5,30 časova dovezao „Skip“ iz pravca Blaževa i na ler preko Mramora do Radmanova, ušao u korito reke Graševk, započeo radove i oborio jedno stablo.

-Brzo smo se okupili u velikom broju, a ubrzo je stigla i građevinska inspekcija opštine Brus, koja je konstatovala brojne nepravilnosti i Rešenjem obustavila započete radove. Vodoprivredna inspekcija, takođe, je naložila izvođaču daukloni „Skip“ iz korita reke i sve vrati u prvobitno stanje“ – kaže Pavličević.

Na blokadi ovog putnog pravca meštani su nosili transparente na kojima je pisalo. „Svojim životima ćemo braniti Graševačku reku“ i „Život damo, Graševku ne damo“.

Dokovo javljamo bolkada puta je još uveku toku.

Inače, investitor ove mini elektrane je preduzeće „Kresaja“ d.o.o iz Beograda, koje je u ovom kraju već izgradilo nekoliko takvih objekata.

Нема коментара:

Постави коментар