Navigacioni menij

субота, 9. март 2019.

Kako „večiti“ predsednik opštine manipuliše ostavkom?



 JA BIH DA SE POVUČEM IZ POLITIKE,  A VI MI NE DAJTE

Aleksandrovac – Iako je u proteklih nekoliko meseci više puta ustvrdio, da će na čelu opštine biti „barem još dva mandata“, Jugoslav Stajkovac  je ovih dana naprasno podneo ostavku. Hroničari Župe jednodušni su u oceni,  da je reč o još jednoj manipulaciji  „večitog“ predsednika,  koji je zbog odlaska u penziju 19. januara na sednici SO sam sebe smenio, a potom uvideo svoju banalnu grešku.

Na kruševačkoj Televiziji obnarodovao ovih dana svoju ostavku. U obrazloženju napisao,  kako mu je namera da funkciju predsednika opštine u narednom periodu prepusti  „nekom mlađem i sposobnijem čoveku“.

Posle kruševačkih medija priče o „neočekivanioj“ ostavci Stajkovca usledile su i u Večernjim novostima, Blicu, Politici, kao i nekoliko internet medija.

Dva portala objavila, kako je za sedam mandata Stajkovac „podigao Župu iz mrtvih“. Ti mediji se pozivaju na pismo koje im je Stajkovac dostavio,  a u kome je između ostalog naveo: sate rada buldozera u selima Župe, kilometre asfalstiranih puteva, vodovoda, kanalizacije i koje čega drugog.

Ovaj javni funkcioner, koji sam za sebe tvrdi, da je dao „nemerljiv doprinos razvoju naučene misli“, zbog čega je svoju sliku okačio u holu aleksandrovačkog Muzehja vinarstva i vinogradarstva,  zatražio je od Tome Savkovića (koga je iz penzije doveo na stalni rad u Opštinu i dao mu apanažu  od oko 60.000 dinara) da usvoji njegoviu ostavku?!

Pravnici Aleksandrovca tvrde, da će Stajkovac manipulisati ostavkom, još  oko mesec dana, a onda će sazvati novu sednicu opštinskog parlamenta.
-Tada će Stajkovac od svoje odborničke većine formalno zatražiti, da mu usvoji ostavku, a oni će to kategorično odbiti i sa Skupštinske govornice po dikatatu ponavljati kako je on „najsposobniji, najpametniji,  najveći graditelj koji je Župu podigao iz mrtvih, predsednik opštine sa prenaglašenom socijalniom komponentom...“ – objašnjavaju petorica eminentnih pravnika Župe.

Krokodilske suze u kabinetu predsednika

Prema rečima isajdera Rasine press, svi su te večeri plakali u Kabinetiu predsednika opštine i ronili suze krokodilske. Najpotrešeniji su, kažu, bili: šef kabineta, pomoćnik za Mesne Zajednice, zamenik predsednika, radnik poreskog odeljenja sa kupljenom diplomom Više ekonomske škole u Leposaviću i direktor sa osnovnom školom. Oni su poverovali vođi, da ostavku daje iz "zdravstvenih razloga", a onda skrhani iznenadnim bolom počeli da čupaju kosu, plaču i nariču, zbog činjenice što u nekoj novoj aleksandrovačkoj vlasti - nemaju šta da traže.

Нема коментара:

Постави коментар