Navigacioni menij

уторак, 18. јун 2019.

Rasipništvo na Bucinim Danima u Aleksandrovcu



O TROŠKU OPŠTINE GLUMCI PET DANA BANČILI U JUGINOJ KAFANI

Mitrovo Polje – Oko stotinu glumaca i drugih pozorišnih radnika iz Novog Sada, Beograda i Sombora, gozbilo se pet dana o trošku opštine Aleksandrovac u vikendici bivšeg predsednika Jugoslava Stajkovca, koja je neposredno pred početak Festivala registriovana kao ugostiteljski objekat pod nazivom “Devojački izvori”.

Kako za “Rasinu press”  kaže jedan od gostiju ove manifestacije , “bilo je ludo i nezaboravno”.

-Nema reči kojima bih vam opisao to gostoprimstvo naših domaćina, koji nisu štedeli para ni truda da nas kraljevski ugoste. U drugim gradovima Srbiji, gde smo gostovali, nisu ni izbliza bili tako darežljivi. Moram posebno da pohvalim direktorku Festivala Jelenu Stakovac, koja nas je pet dana vodila iz kafane u kafanu. Uverili smo se, da pored vrhunskih vina Župa ima i odlične specijalitete. Jednom rečju, bilo je ludo i nezaboravno – kaže jedan od glumaca iz Novog Sada i dodaje, da će se dogodine rado odazvati pozivu. 

Kako tvrde insajderi “Rasine press” iz ačleksandriovačkog Doma kulture, učesnici festivala napravili su u Juginoj kafani “Devojački izvori” velike račune, koje će Dom platiti. Ovde još kažu, da je “Ateljeu 2012” bez Ugovora unapred plaćeno 350.000 dinara, dok je Srpskom Narodnom pozorištu iz Novog sada pušteno 250.000 dinara.

Opština Aleksandrovac platiće i velike troškove prenoćišta glumaca u ugostiteljkom objektu izvesnog Mikovića, koji u selu Vitkovu ima velelepnu vinariju u vinogradu. Osim toga, stićiće i računi iz ugosttiteljskih objekata u Vrnjačkoj banji, gde su organizatori “Bucinih dana” vodili  glumce na izlet.

Trerevenke po aleksandrovačkim  i vrnjačkim kafanama i kafićima, skupo će i ovoga puta platiti građani Župe, dok najveću korist od  “Bucinih Dana” tradicionalni ima porodica Stajkovc . 

Нема коментара:

Постави коментар