Navigacioni menij

понедељак, 17. јун 2019.

Kako se krčmi budžet opštine Aleksandrovac?



ZA JUGU I NJEGOVE ĆERKE  – PARA NA GOMILI

Aleksandrovac  - Bivši predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac njegove ćerke, bliski rođaci i politički istomišljenici, imju sada značajno veća primanja iz budžeta opštine, nego u vreme dok je ovaj bio gradonačelnik.

To tvrde insajderi  „Rasine press“  iz opštinske Uprave u Aleksandrovcu. Oni naglašavaju, da je dr. Mirko Mihajlović (SNS) imenovao je penzionera Jugoslava Stajkovca, koji se navodno odrekao politike, za svog pomoćnika za ekonomiju i dao mu platu od 70.000 dinara. Tako je Stajkovac samo popunio  upražnjeno mesto u Kabinetu,  koje je do nedavno držala njegova ljubavcica Jasmina Mijajlović.

Odbornici SNS podsećaju javnost, da Stajkovac iz kase opštine prima i apanažu od 32.000 dinara mesečno, na ime šefa njegove odborničke grupe GG „Pokret za Župu“, sa realnim izgledima da se ta suma već od naredne sednice SO duplira, tj, na predlog Juginih odbornika poveća na 64.000 dinara.

Bliski rođak Stajkovca, Radovan Džopalić je posle odlaska u penziju, koju je stekao kao radnik Informativne službe Doma klulture, ostao i dalje da radi u ovoj ustanovi.
Naime, sa Dopalićem je po nalogu Stajkovca ,Ugovor o delu na ŠEST  meseci sklopio direktor Doma kulture Zoran Andrejić.  Tako Džopalić sada prima penziju od 35.000 dinara i mesečnu apanažu od Doma kulture u visini od  40.000 dinara.

Insajderi „Rasine press“ još navode, da je mlađa ćerka Jugoslava Stajkovca, Jelena Stajkovac (koja živi i radi u Beogradu) imenovana za direktora Festivala „Bucini Dani 2019“  i da po tom osnovu ima „zavidan honorar“. Tim pre,  jer je ove godine iz budžeta opštine Aleksandrovac za „Bucine Dane“ izdvojeno najviše para, tj. oko  5.000.000 dinara.
Jugoslav Stajkovac , kao ni njegiova starija ćerka Ivana Arsić, koju je udomio u Kulturno prosvetnu zajednicu (Udruženje građana koje finansira SO) ne dolaze na posao, ali kako tvrde insajderi našeg lista, uredno primaju plate. Isto, važi i za njegovog zeta Gorana Arsića, koji već godinu dana ne dlolazi na posao u Komunalno preduzeće.

Inače „Rasina press“ je već uputila zahteve za informacije od javnog značaja, koje Zakon nalaže, kako predsedniku opštine Aleksandovac i opštinskoj Upravi, tako i direktoru Doma kulture, Organizacionom odboru „Bucini Dani 2019“, te drugim direktorima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač i finansijer Skupština opština Aleksandrovac. Nadamo se da lokalna vlast, oličena u novom predsedniku opštine dr. Mirku Mihajloviću (SNS), neće skirivati informacije od građana Župe o trošenju opštinskog budžeta. 
       

MILJKOVIĆ: JUGA NAM RADI IZA LEĐA, ZATO TRAŽIMO SMENU ANDREJIĆA ILI IZLAZIMO IZ VLASTI

Poverenik SNS u Aleksandrovcu se zahvalio „Rasini press“ na informaciji vezanoj za dalje angažovanje penzionera Dopalića u Domu kulture.
-Proverili smo sve i „Rasina press“ je sto posto u pravu. Tačno je da je Zoran Andrećij direktor Doma kluture sklopio na šest meseci Ugovor o delu sa Dopalićem. To znači da nam Juga radi iza leđa i da za to uopšte nije znao dr. Mirko Mihajliović, predsednik naše opštine. U koliko Skupština na narednoj sednici ne smeni Zorana Andrećija, SNS će izaći iz vlasti u koju smo ušli posle iznenadne ostavke Jugoslava Stajkovca. Takođe su i u Domu zdravlja u Aleksandriovcu primljena dva radnika na određeno vreme, bez znanja Ministarstva, predsednika opštine i drugih nadležnih institucija ove zemlje. Kad sam to predočio direktoru ove ustanove dr. Stamenku Kostovu, rekao mi je da on nije dužan da nama polaže račune.  Ovo je apsolutno nedopustivo. SNS ne želi da bude u vlasti u kojoj neće ništa da se pita, i u kojoj će Juga da vlada iz senke – kategoričan je poverenik SNS Slava Miljković.

Нема коментара:

Постави коментар