Navigacioni menij

петак, 29. март 2019.

Velika pobeda "Rasine press"



KRAJ DIKTATURE U ŽUPI - STAJKOVAC VIŠE NIJE PREDSEDNIK

Aleksandrovac – Posle brojnih tekstova „Rasine press“ o malververzacijama i mahinacijama „večitog“ predsednika  Jugoslava Stajkovca, Skupština je danas imenovala dr Mirka Mihajlovića za novog predsednika opštine.

Stajkovac, koji ima 35 od 59 odbornika u SO, podneo navodnu ostavku. On je pri odlasku u penziju 19. januara grubo prekršio izbornu zakonsku proceduru, tako što je istog dana  rezrešen i ponovo izabran na funkciju predsednika  opštine, iako mu nije vraćen odborničkji mandat. Samim tim, sve odluke koje je u poslednja dva meseca potpisivao su – nevažeće.

Od moneta dolaska na vlast 2004. godine Stajkovac je uspostavio apsolutnu diktaturu. Sve  one koji su imali drugačije mišljenje od njega, nazivao je pogrednim imenima i svetio im se na razne načine.

„Rasina press“ bila prva na meti Stajkovca. Zato što smo od 2004. godine do danas iznosili istinu o mnogim aferama: prodaje dva izvora mineralne vode u Mitrovom Polju La Fantani; davanje saglasnosti za izgradnju mini hidroelektrana „Skačak“ i „Drenje“; uzimanja ogromnih para od građana Žuipe za asfaltiranje puteva, kao i za navodnu izgradnju seoskih vodovoda, koja do danas nije počela; adaptacije objekta „Stari Milin“ u Mitrovom polju, gde je učestiovao „Mery Corps“ kada je na oko 50 metara od ovog objekta nikla vikendica Stajkovaca, dok objekat Stari Mlin nikada nije priveden nameni...

Ovome treba dodati i afere koje su preneli svi vodeći Regionalni mediji poput: afere „Buldožer“, gde su iz opštinske kase za 15 godina vlasti potrošene milijarde evra, a efekat rada mašina trajao samo do prve kiše; prodaje javnih gradskih površina po bagatelnim cenama čelnicima opštine;  nezakonitog i nenameskog trošenja 92 miliona dinara budžeta opštine, što je otkrio Državni revizor; zapošljavanje preko 150 nestručnih kadrova u javna gradska preduzeća i ustanove, počev od članova porodice do bližih i daljih rođaka i političkih istiomišljenika; finansiranje glumačke karijere Stajkovčeve mlađe ćerke, čija firma dobila velike pare sa budžeta, dok se njegovoj starijoj ćerki Ivani Arsić, odbornici u SO, sudi u Brusu za ponovoljeno krivično delo zloupoitrebe službenog poloja. Imenovana je u svojstvu šalterske radnice aleksandrovačke Pošte neovlašćeno prisvajala novac od korisnika socijalne pomoći. Nakon toga je iznenada završila neki Fakultet, pa je tata zaposlio u Kulturno-prosvetnu zajednicu...

Jugoslav Stajkovac i njegovi najbliži saradnici  naplaćivali razgovor sa građanima Župe, kao prekovremeni rad; u afera „Grad“ Stajkovac je svojim istomišljenicima razdelio 179 miliona dinara državnih para, iako mnogi od njih nisu uopšte imali zemlju; neobično izdvajanje milionskih svota iz budžeta za kulturu i Kabinet predsednika opštine, a sa druge strane drastično umanjenje za socijalu i poljoprivredu. Ovde treba dodati i sumanutu odluku, da je na Zadušnice organizovan koncert Ansambla „Kolo“ u aleksandrovačkom Domu kulture; afera „Doktorat“ i „Ljubavnica“, kao i finansiranje KUD „Grozd“ takođe mnogo koštaju građane Župe...

Katastrofalne posledice vladavine Stajkovca, vidljive su u Župi na svakom koraku. Ukupne razmere ekonomske propasti u svim segmentima, tek treba utvrditi.

Zbog velikog interesa javnosti „Rasina press“  će nastaviti sa istraživačkim tekstovima o sada već bivšem predsedniku opštine i njegiovim saradnicima, koji su mu omogućili rasipničko trošenje novca iz opštinske kase.

Odbornici „Pokreta za Župu“ najavili prelazak u SNS 

U nadi da će zadržati privilegije i sačuvati se od eventualne krivične odgovornosti za saučesništvo u donošenju nezakonitih odluka, većima odbornika GG „Pokret za Župu“ spremni su da prelete u članstvo SNS. Iinsajder „Rasine press“ još kaže, da su Jugini odbornici, kao i članovi njihovih porodica, debelo iskoristili svoju lojalnost prema Stajkovcu.

-Deca odbornika GG „Pokret za Župu“ okuprala gradska preduzeće i ustanove, dok mladi i obrazovani godinama čekaju posao na evidenciji Nacionalne službe za zapoišljavanje. U takvim okolnostima videćemo, kako će novi predsedniki opštine Mirko Mihajlović donositi odluke, ako mu većinu u Skupštini obezbeđuje Stajkovac? Nadam se, da to neće biti ustupak za amnestiranje od odgovornosti za kriminal“ – zaključuje sagovornik „Rasine press“.    

Нема коментара:

Постави коментар