Navigacioni menij

петак, 22. март 2019.

Kako nevažeći predsednik opštine lobira za svoju ćerku?



JA SAM PRIPREMIO PRAVOG ČOVEKA, ALI "VEĆINA ODBORNIKA HOĆE IVANU“

Aleksandrovac – Jugoslav Stajkovac, nevažeći predsednik opštine u nekakvoj ostavci, koji je  iz neznanja sam sebe smenio  19. januara na sednici SO „pronašao ovih dana pravog čoveka“ koji je navodno kadar da ga zameni na toj funkciji. Dobru nameru Stajkovca „pokvarili“ odbornici vladajuće koalicije GG „Pokret za Župu – DS“ koji,  gle čuda, „hoće samo Ivanu Arsić za predsednicu“.
Kako ističe inasjder „Rasine press“ iz vladajuće koalicije, Stajkovac je na ovu temu razgovarao sa svim odbornicima, ali se „zaprepastio kada je čuo da je većina za Ivanu“.

-Juga je i sa mnom razgovarao u četri oka na „Bazenu“. Rekao mi je, da je on za predsednika odabrao školovanog mladog čoveka, ali da su 32 od 35 odbornika vladajuće koalicije za Ivanu. Još mi je kazao, da će se on grčevito boriti protiv toga, Kaže, da bi izbor Ivane za predsednicu opštine mogao negativno da udiče na raspoloženje građana Župe“ - tvrdi insajder „Rasine press“ i dodaje, da mu je Stajkovac u poverenju rekao „kako je Ivana sve na njega povukla i kako je rođena za lidera“.

Nekoliko uglednih pravnika Župe objašnjavaju, da je od 19. janura  Stajkovac nezakoniti  predsednik opštine, jer je zbog odlaska u penziju odlukom SO smenjen. Na istoj sednici SO ga je ponovo imenovala na funkciju, što je u SUPROTNOSTI  sa važećim zakonima Republike Srbije.

-Više nego providno Juga lobira za svoju ćerku, koja mu je to naredila. Na pomolu je politički debakl. Zašto? Pa, zato što se tatina ljubimica pre tri godine propisno izbrukala. Tačinje, priznala krivično delo zloupotrebe služnbennog položaja i nagodila se sa Tužilaštvom. Zatim  je ponovila isto delo i 5. aprila ide u bruski sud  na peto ročište. Ivana želi da se, po svaku cenu, domogne funkcije predsednika opštine, kako bi dobila imunitet i time sprečila izricanje presude. Za  krivično delo koje joj se stavlja na teret,  preti joj zatvorska kazna od 5 meseci do 6 godina“ – naglašavaju ugledni pravnici Župe.

Gjaja za predsednika opštine?

Dok ovo pišemo u Redakciju našeg lista stigla je vest, da bi „slučajni predsedniki opštine“ mogao biti Dragan Gaja Blagojević, koji je 2012. godine šest meseci obavljao tu dužnost. Naš izvor kaže, da Stajkovac „ima neki dil sa Blagojevićem“ i dodaje „da je nevolja u tome što Gaja nema dozvolu SNS da prihvati funkciju prvog čoveka opštine“.

Нема коментара:

Постави коментар